Så här gör du:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vattnet under konstant
omrörning tills du får en jämn och klimpfri smet. Blir du inte av med klumparna
kan du köra ett varv med stavmixer.
- Låt smeten stå och svälla i rumstemperatur i ca 10 min och ställ sedan i
kylskåpet i 1 timme.
- Rör om lite i smeten innan du börjar steka pannkakorna.
- Stekpannan du använder ska vara helt torr och pannkakorna steks utan fett.
- Stek en pannkaka i taget à 0,5 dl, bara på ena sidan. När bubblorna på ytan
har spruckit, och torkat så är pannkakan klar.
- Lägg de färdiga pannkakorna på ett bakplåtspapper. Täck dem med en
kökshandduk/plastfolie när de svalnat så de håller sig mjuka och fina.
- Fyllning: Vispa upp färskost och vispgrädde till en fluffig smet. Ställ åt sidan.
- Varva pannkakorna med färskostkräm. Toppa med nötter och sirap.
- Servera och njut
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.