Kladdkaka med chokladcheesecake och kaffecrisp

Äntligen fredag! Egentligen vet jag inte varför jag associerar kladdkakor till just fredagar man kan ju äta kladdkaka vilken dag som helst men det känns ändå som ett bra sätt att fira in helgen på. Med en riktigt god kladdkaka. Den här gången blev det en variant toppad med krämig no bake chokladcheesecake och kaffecrisp. Så gott!

Härligt seg kladdkaka som toppas med en len och krämig chokladcheesecake som jag dessutom haft lite kaffecrisp i. Kaffecrisp låter dock mer exotiskt än vad det egentligen är. När jag smält chokladen till cheesecaken så har jag blandat ner snabbkaffe medan den fortfarande är varm så att bitarna mjuknas upp lite utan att lösas upp helt. Det blir en spännande liten överraskning att mötas av när man tar en tugga av den här ljuvliga cheesecaken.

Receptet bakas i en rund form med diameter på 20 cm, vilket ger 8-10 generösa bitar. Tänk på att kakan är byggd mycket på höjden så man behöver inte alls en särskilt bred bit för att bli nöjd.

Författare: Camilla Hamid

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkaka med chokladcheesecake och kaffecrisp

Portioner: 8-10

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (chokladcheesecake med kaffecrisp):
300 g mörk choklad
2 msk snabbkaffe
2 dl rumsvarm vispgrädde
450 g rumsvarm färskost
1,5 dl strösocker
ca 2 dl vispgrädde och ytterligare 50 g grovhackad mörk choklad till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8-10st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (chokladcheesecake med kaffecrisp):
300 g mörk choklad
2 msk snabbkaffe
2 dl rumsvarm vispgrädde
450 g rumsvarm färskost
1,5 dl strösocker
ca 2 dl vispgrädde och ytterligare 50 g grovhackad mörk choklad till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Blanda lätt ihop strösocker, farinsocker, vaniljpulver, ägg och det smälta smöret i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med cheesecake.
  8. Chokladcheescake: Smält den mörka chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Blanda ner snabbkaffe medan chokladen fortfarande är varm.Låt svalna. Chokladen ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  9. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  10. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  11. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
  12. Bre ut smeten i springformen över kladdkakan och ställ sedan formen i frysen i minst 3h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  13. Garnera gärna med vispad grädde och grovhackad choklad.
Steg för steg

Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme.
  3. Blanda lätt ihop strösocker, farinsocker, vaniljpulver, ägg och det smälta smöret i en bunke. Se upp för att vispa för hårt/för länge. För en perfekt kladdkaka vill du att så lite luft som möjligt ska komma in i smeten.
  4. I en annan skål blandar du ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner detta i äggsmeten och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet.
  5. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  6. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig i mitten men inte för lös och färdig i kanterna.
  7. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du toppar med cheesecake.
  8. Chokladcheescake: Smält den mörka chokladen i microvågsugn eller över vattenbad. Blanda ner snabbkaffe medan chokladen fortfarande är varm.Låt svalna. Chokladen ska ha tjocknat med fortfarande vara rinnig och ha svalnat helt.
  9. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men fortfarande ha lite marginal för att röras i lite till utan att det blir smör.
  10. I en annan bunke vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
  11. Vänd sedan försiktigt ner vispgrädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott.
  12. Bre ut smeten i springformen över kladdkakan och ställ sedan formen i frysen i minst 3h innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
  13. Garnera gärna med vispad grädde och grovhackad choklad.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Leyla s.
Leyla s.
4 years ago

Hejsan, ska pröva göra denna goda cheescake men vad menar du med färskost? Är det labne vi ska använda?

Erica
Erica
3 years ago

Om man vill göra en glutenfri vaiant, hur mycket skall man ersätta vetemjölet med ?

Kajsa
Kajsa
3 years ago

Otroligt god kaka som också var enkel att göra! Kan verkligen rekommendera att göra denna, kaffesmaken fick det att kännas som jag var på konditori.

Indira Burekovic
Indira Burekovic
3 years ago

Hej Camilla! När jag skulle göra kladdkakebottnen så stod det inte att man skulle blanda i smöret det stod bara att smälta det! Alla gör misstag och glömmer men ville bara påpeka! Annars bra kaka❤️👍

Tess
Tess
3 years ago

Hej! Vill börja med att säga att jag älskar dina recept!
Kan man göra denna dagen innan och hur förvarar man den då på bästa sätt?

Carina Abrahamsson
Carina Abrahamsson
2 years ago

Alltid en succé. Räcker till många.

Sanna
Sanna
2 years ago

Ska den förvaras i frysen fram till servering? Det är lite otydligt i texten …

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?