Så här gör du:
- Sätt ugnen på 200 grader, över- och undervärme.
- Grovhacka Geishan och lägg det i kastrullen tillsammans med vispgrädden.
- Smält samman chokladen och vispgrädden på låg värme under konstant omrörning (jag växlar mellan 1:an och 2:an på en 6-gradig skala). Det är superviktigt att det inte börjar koka för då är risken stor att det inte går att vispa upp den sen.
- Häll över fluffsmeten i en värmetålig bunke eller skål som du kan vispa i sen och låt den stå i kylskåpet minst 4 h tills den svalnat helt och hållet.
- Under tiden kan du göra kladdkakan.
- Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
- Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Låt kladdkakan stå i kylskåpet för att svalna helt och hållet innan du toppar med geishafluff.
- Vispa upp fluffet på medelhastighet tills du får en konsistens som går att spritsa.
- Spritsa fluffet på kladdkakan och garnera med hasselnötskross.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet!
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.