Kladdkaka med rabarberpannacotta

Sött mot syrligt är alltid en vinnande smakkombination! Den här kladdiga kladdkakan har jag toppat med en syrlig rabarberpannacotta. En riktig drömkladdkaka om ni frågar mig. Jag har nämligen gett den vanliga rabarberkladdkakan ett försök men helt ärligt så var det ingenting för mig. Men såhär är det alldeles ljuvligt att äta kladdkaka med rabarber på!

Den här gången gick jag ifrån min dekorationregel om att dekorera med det som kakan innehåller. Istället dekorerade jag med hallonsås, vispad grädde, färska hallon, blåbär och björnbär och min nyfunna strösselkärlek myntasockret

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Kladdkaka med rabarberpannacotta

Portioner: 6-8

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (rabarberpannacotta):
500 g fryst rabarber
saft från 1 citron
3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
0,5 tsk agar agar pulver
vispad grädde, färska bär och myntasocker till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (rabarberpannacotta):
500 g fryst rabarber
saft från 1 citron
3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
0,5 tsk agar agar pulver
vispad grädde, färska bär och myntasocker till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  6. Låt kladdkakan stå i kylskåpet för att svalna medan du gör rabarberpannacottan.
  7. Rabarberpannacottan: Lägg fryst rabarber och citronsaft i en kastrull. Koka upp på medelvärme under konstant omrörning tills rabarbern lösts upp.
  8. Sila rabarbermoset genom en finmaskig sil så att du får en ren puré. Var noga med att pressa rabarbern ordentligt genom silen så att du inte går miste om någon puré.
  9. Häll upp rabarberpuré tillsammans med vispgrädde, strösocker och agar agar pulver i en kastrull. Koka upp under konstant omrörning i 3 minuter.
  10. Häll upp pannacottan i formen över kladdkakan och låt stelna i minst 2 timmar men helst över natten så att kladdkakan hinner sätta sig ordentligt.
  11. Dekorera med vispad grädde, färska bär och myntasocker.
Steg för steg

Pannacottan är ljusare på de här bilderna på grund av att de togs under första provbakningen och då hade jag betydligt mindre rabarber i.

Video

Receptet bakas i en rund form med avtagbara kanter med diameter på 20 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på springformen och häll upp smeten i den.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
  6. Låt kladdkakan stå i kylskåpet för att svalna medan du gör rabarberpannacottan.
  7. Rabarberpannacottan: Lägg fryst rabarber och citronsaft i en kastrull. Koka upp på medelvärme under konstant omrörning tills rabarbern lösts upp.
  8. Sila rabarbermoset genom en finmaskig sil så att du får en ren puré. Var noga med att pressa rabarbern ordentligt genom silen så att du inte går miste om någon puré.
  9. Häll upp rabarberpuré tillsammans med vispgrädde, strösocker och agar agar pulver i en kastrull. Koka upp under konstant omrörning i 3 minuter.
  10. Häll upp pannacottan i formen över kladdkakan och låt stelna i minst 2 timmar men helst över natten så att kladdkakan hinner sätta sig ordentligt.
  11. Dekorera med vispad grädde, färska bär och myntasocker.

Pannacottan är ljusare på de här bilderna på grund av att de togs under första provbakningen och då hade jag betydligt mindre rabarber i.

Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin Johnsson
Malin Johnsson
2 years ago

Vet du om den går att frysa? Tänkte att det kan vara en bra tårta att göra i förväg!

Kajsa
Kajsa
2 years ago

Hej.
Går det att vispa upp den här pannacottan och använda den som fyllning? Jag tänker som med ditt recept på hallonfluff?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?