Receptet bakas i en rektangulär form med diameter på 15×25 cm.
- Hallonpannacotta: Koka upp hallonen i en kastrull tillsammans med citronsaften tills hallonen lösts upp till ett mos.
- Kör moset genom en finmaskig sil så att du får ett mos utan kärnor.
- Lägg vispgrädde och agar agar pulver i en kastrull. Låt koka upp under omrörning i 2 minuter innan du har i hallonmos och strösocker.
- Koka hallonpannacottan i ytterligare någon minut innan du häller upp den i en skål.
- Låt pannacottan svalna och stelna helt och hållet innan du vispar upp den fluffigt med elvisp.
- Botten: Mixa kexen till ett fint smul. Detta görs allra bäst i en matberedare.
- Smält smöret i kastrull eller i microvågsugn och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
- Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut kexmassan i botten på den. Se till att packa kexmassan så tätt du bara kan så att du får en stabil
botten att skära i sen.
- Låt formen stå i kylskåpet medan du gör lakritskrämen.
- Lakritskräm: Grovhacka den mörka chokladen.
- Morta turkisk peppar till ett fint pulver.
- Koka upp mjölk, vispgrädde och lakritspulver i en kastrull. Ta bort från värmen.
- Vispa ihop äggulor, farinsocker, strösocker och maizena för hand i en bunke och häll ner det i kastrullen. Rör ihop till en jämn smet innan du ställer tillbaka kastrullen på plattan.
- Värm lakritskrämen på medelvärme medan du rör om hela tiden tills den tjocknat. Ha sedan i mörk choklad och turkisk peppar.
- Stäng av värmen men låt kastrullen stå kvar på den varma plattan och rör om tills chokladen och turkisk peppar smält helt och du har en jämn och fin kräm
- Ha till sist i pastafärgen och rör om tills färgen fördelat sig jämnt i krämen.
- Bre ut krämen över digestivebotten och låt formen stå i kylskåpet tills krämen svalnat helt och hållet.Vispa upp hallonpannacottan och lägg pannacottavispet i en spritspåse och spritsa ut den över lakritskrämlagret.
- Skär sedan upp i bitar. Tvätta av kniven mellan varje drag för fina bakelser utan ett kladdigt utseende.
- Garnera därefter med färska bär, mynta och lingonpulver.
- Servera direkt eller förvara bakelserna i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta inlägg.