Chocolate chip cookie-rutor med salt karamell

Chocolate chip cookies är en storfavorit hos mig! Särskilt när de är sådär perfekt segmjuka i mitten. Och mycket chokladbitar ska det vara! Vet ni vad som är ännu bättre? Chocolate chip cookie-rutor med massa choklad och salt karamell!! Perfekt om man vill bjuda många och sen är det ju bara så himla smidigt med långpannekakor.

Dessutom är den här långpannekakan väldigt enkel att göra. Du behöver inte tänka på att rulla bollar eller liknande av degen. Bara att platta till den i botten av långpannan, förgrädda, på med dulce de leche, smula på mer deg och garnera med massor av choklad. Toppa med lite flingsalt efter gräddning och du är good to go!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Chocolate chip cookie-rutor med salt karamell

Portioner: 16

Ingredienser

5,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
0,75 dl farinsocker
175 g mjukt, rumstempererat smör
2 stora ägg
150 g mörka chokladknappar
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
flingsalt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16st

Ingredienser

5,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
0,75 dl farinsocker
175 g mjukt, rumstempererat smör
2 stora ägg
150 g mörka chokladknappar
1 burk karamelliserad mjölk à 397 g
flingsalt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop vetemjöl, salt och farinsocker i en bunke. Klicka ner smöret och arbeta samman till en smulig deg.
  3. Vispa upp äggen lite lätt och tillsätt till degen. Arbeta ihop degen bara precis tills den gått ihop.
  4. Ha sedan i 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Lägg undan 1/3 av degen att toppa kakan med senare.
  6. Tryck ut resten av degen i botten på en långpanna täckt med bakplåtspapper och förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Bred ut den karamelliserade mjölken på kakan. Smula över resten av degen och garnera med resten av chokladknapparna.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Garnera med flingsalt medan kakan fortfarande är varm.
  10. Servera direkt eller förvara i rumstemperatur i lufttät burk. Kakan går också bra att frysa in.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en långpanna med måtten 30×40 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop vetemjöl, salt och farinsocker i en bunke. Klicka ner smöret och arbeta samman till en smulig deg.
  3. Vispa upp äggen lite lätt och tillsätt till degen. Arbeta ihop degen bara precis tills den gått ihop.
  4. Ha sedan i 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem tills de fördelat sig jämnt i smeten.
  5. Lägg undan 1/3 av degen att toppa kakan med senare.
  6. Tryck ut resten av degen i botten på en långpanna täckt med bakplåtspapper och förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  7. Bred ut den karamelliserade mjölken på kakan. Smula över resten av degen och garnera med resten av chokladknapparna.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Garnera med flingsalt medan kakan fortfarande är varm.
  10. Servera direkt eller förvara i rumstemperatur i lufttät burk. Kakan går också bra att frysa in.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?