Receptet bakade jag i en pajform med diameter på ca 20 cm.
- Pajskal: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Arbeta ihop smör, vetemjöl. florsocker och äggula i en bunke till en smulig deg. Tillsätt därefter vattnet för att få ihop till en jämn deg.
- Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna. Ställ i kylskåpet i ca 20 minuter för att stelna.
- Täck kanterna av pajformen med aluminiumfolie och nagga några hål i botten med en gaffel.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills den inte är glansig längre.
- Ta bort aluminiumfoliet och fyll därefter pajskalet med din kladdkakesmet.
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret i en kastrull och häll över i en bunke.
- Tillsätt resten av ingredienserna till bunken och blanda ihop till en jämn smet bara precis tills allt har gått ihop.
- Häll upp smeten i pajskalet och grädda alltsammans i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 4h, helst över natten, innan du toppar den med chokladglasyr.
- Chokladglasyr: Grovhacka den mörka chokladen och lägg tillsammans med vispgrädden i en värmetålig skål.
- Värm i microvågsugn i 30-sekundersintervaller, blanda mellan tills du får en jämn och fin smet.
- Låt chokladglasyren svalna innan du har den på din kladdkakepaj.
- Toppa med vispad grädde och ännu mer grovhackad choklad.
Det finns ingen video för detta inlägg.