Receptet bakas i en rund springform med diameter på 20 cm.
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet. Bara precis så att allt går ihop.
- Häll upp smeten i en rund form täckt med bakplåtspapper och och grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Kladdkaka ska vara färdig i kanterna men fortfarande lös i mitten.
- Låt kladdkaka svalna i kylskåpet medan du förbereder tiramisutoppingen. Ställ den bara precis som den är, i formen, direkt i kylskåpet. Ta inte av kanterna på formen förrän du toppat med helnötskolatryffeln och allting stelnat i kylskåpet.
- Kolatryffel med helnötschoklad: Smält samman strösocker och mörk sirap i en kastrull på medelvärme.
- Grovhacka helnötschokladen och tillsätt det i kastrullen. Rör om hela tiden tills allt smält samman till en jämn smet.
- Ta bort kastrullen från värmen och krossa ner corn flakes och en nypa salt. Blanda tills allt fördelat sig jämn i smeten och häll sedan över tryffelsmeten över kladdkakan.
- Låt kladdkakan stå i kylskåpet i minst 4 h eller tills tryffeltoppingen stelnat. Den är mjuk att skära i men ska ha hunnit stabilisera sig när den svalnat innan servering.
Det finns ingen video för detta inlägg.