Receptet bakade jag i en rund springform med diameter på 24 cm.
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Mixa kexen till ett fint smul.
- Smält smöret i en kastrull eller i microvågsugn och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
- Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på formen och tryck ut kexmassan i aden.
- Grädda botten i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och höj värmen till 200 grader.
- Fyllning: Fyll en djup ugnsplåt till hälften med vatten och ställ i nedre delen av ugnen.
- Vispa ihop färskost och strösocker krämigt.
- Tillsätt vetemjöl och turkisk yoghurt och vispa lite till.
- Ha sedan i ägg och äggula, en i taget, under fortsatt vispning.
- Till sist har du i mangopurén. Vispa till en jämn smet och häll upp i formen.
- Grädda cheesecaken i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda den i ytterligare 1 timme.
- Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken gräddas på eftervärme i ytterligare någon timme innan du låter den svalna helt och hållet i kylskåpet.
- Passionfruktscurd: Lägg alla ingredienserna förutom smöret i en kastrull och låt sjuda på medelvärme under konstant omrörning.
- Curden är klar när du känner att den börjar tjockna. Ta bort kastrullen från värmen och ha i smöret. Rör om tills smöret smält och du har en jämn curd.
- Låt curden svalna i kylskåpet i en skål innan du häller den över cheesecake:en.
- Servera direkt eller förvara i kylskåpet
Det finns ingen video för detta inlägg.
Hej! Om man vill göra kakan glutenfri och vegetarisk, finns det något man kan byta ut mjölet mot förutom gelatin? Eller går det att skippa helt?
Hejhej! Jag har tyvärr inte hunnit testa detta ännu ☺️