Receptet bakade jag i en rund form med diameter på 20 cm.
- Kladdkaka: Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
- Smält smöret och blanda försiktigt ihop med resten av ingredienserna till en jämn smet. Bara precis så att allt går ihop.
- Häll upp smeten i en rund form täckt med bakplåtspapper och och grädda i mitten av ugnen i ca 17 minuter. Kladdkaka ska vara färdig i kanterna men fortfarande lös i mitten.
- Låt kladdkaka svalna i kylskåpet medan du förbereder tiramisutoppingen. Ställ den bara precis som den är, i formen, direkt i kylskåpet. Ta inte av kanterna på formen förrän du toppat med tiramisu och allting stelnat i kylskåpet.
- Tiramisu-topping: Vispa äggulor, mascarpone och vaniljpulver till en jämn smet.
- Vispa äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
- Vänd ner äggvitesmeten till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Innan du doppar dina kex i kaffet så är det bra att planera hur du ska lägga kexen i formen först så att du inte behöver tänka på det när kexen redan är doppade i kaffet. Doppa den sockrade delen av kexet, snabbt, i några sekunder i kaffet. Lägg de doppade kexen på kladdkakan.
- Avsluta med att toppa med zabaionen och ställ kladdkakan i kylskåpet, fortfarande med kanterna på formen kvar.
- Låt tiramisukladdkakan stelna i kylskåpet i minst 1h innan servering. Pudra med kakao när det är dags att servera!
Det finns ingen video för detta inlägg.