Häromveckan som blev jag bjuden på en fantastiskt god pannacotta när jag var på besök hos en vän. Den var kryddad med kanel, kardemumma, lite vanilj och tappad med färska bär. Kanske inte låter så märkvärdigt, men det godaste ligger verkligen i det enkla och jag var bara tvungen att fylla en pannacottapaj med samma fyllning.
Som vanligt har jag hållt pannacottapajen till en no bake, dvs att du inte behöver ugn för att göra den. Ett härligt sprött pajskal av digestivekex som jag låtit stelna i kylskåpet medan jag kokar pannacottan.
Det är ju inte riktigt säsong för bär men det går lika bra att att dekorera med färsk frukt för årstiden. Det hela smakar typ som fruktsallad med glass utan att innehålla glass med ett härligt tuggmotstånd från pajskalet.
Receptet bakade jag i en pajform med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm vilket ger 6-8 generösa bitar. Vill du kan du kika in en kort video som jag lagt upp på min instagram @mykitchenstories.se där jag visar hur man gör pajen steg för steg.