Bärig pannacottapaj med kanel & kardemumma

Häromveckan som blev jag bjuden på en fantastiskt god pannacotta när jag var på besök hos en vän. Den var kryddad med kanel, kardemumma, lite vanilj och tappad med färska bär. Kanske inte låter så märkvärdigt, men det godaste ligger verkligen i det enkla och jag var bara tvungen att fylla en pannacottapaj med samma fyllning.

Som vanligt har jag hållt pannacottapajen till en no bake, dvs att du inte behöver ugn för att göra den. Ett härligt sprött pajskal av digestivekex som jag låtit stelna i kylskåpet medan jag kokar pannacottan.

Det är ju inte riktigt säsong för bär men det går lika bra att att dekorera med färsk frukt för årstiden. Det hela smakar typ som fruktsallad med glass utan att innehålla glass med ett härligt tuggmotstånd från pajskalet.

pannacottapajkanelkardemumma2Receptet bakade jag i en pajform med avtagbara kanter med en diameter på 20 cm vilket ger 6-8 generösa bitar. Vill du kan du kika in en kort video som jag lagt upp på min instagram @mykitchenstories.se där jag visar hur man gör pajen steg för steg.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Bärig pannacottapaj med kanel & kardemumma

Portioner: 6-8

Ingredienser

10 digestivekex
75 g smör
4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver
1 tsk agar agar pulver
bitar av färsk frukt eller färska bär till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6-8st

Ingredienser

10 digestivekex
75 g smör
4 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 nypa äkta vaniljpulver
1 tsk agar agar pulver
bitar av färsk frukt eller färska bär till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Mixa kexen till ett fint smul i mixer eller matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du kokar upp pannacottafyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och värm upp tillsammans med vispgrädden på medelvärme till en jämn smet.
  5. Ha sedan i strösocker, kanel, kardemumma, vanilj och agar agar pulver. Koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Låt svalna en stund i kastrullen i rumstemperatur innan du häller upp den i pajskalet.
  6. Låt pajen svalna i kylskåpet i minst 1 timme, tills fyllningen stelnat helt innan du toppar med färska frukter eller bär och serverar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Mixa kexen till ett fint smul i mixer eller matberedare.
  2. Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du kokar upp pannacottafyllningen.
  4. Grovhacka den vita chokladen och värm upp tillsammans med vispgrädden på medelvärme till en jämn smet.
  5. Ha sedan i strösocker, kanel, kardemumma, vanilj och agar agar pulver. Koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Låt svalna en stund i kastrullen i rumstemperatur innan du häller upp den i pajskalet.
  6. Låt pajen svalna i kylskåpet i minst 1 timme, tills fyllningen stelnat helt innan du toppar med färska frukter eller bär och serverar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?