Så här gör du:
- Saffransdeg: Smula jästen i en bunke och lös upp i vispgrädden och mjölken.
- Ha sedan i saffran, kardemumma, strösocker, tärnat smör, ägg och hälften av mjölet.
- Knåda ihop till en kladdig deg och ha i en nypa salt och lite vetemjöl till och knåda tills du har en smidig deg som släpper från kanterna. Ca 10 minuter i köksassistent och lite längre knådningstid om du gör det för hand.
- Plasta in bunken och täck med bakduk. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
- Fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen utom kanel och russin.
- Kavla degen till en ca 1 cm tjock rektangel och bred ut fyllningen på den. Strö malen kanel och russin över fyllningen och rulla sedan ihop triangeln på kortsidan.
- Skär rullen i ca 2 cm tjocka skivor.
- Smörj en form som alla bullar får plats i och lägg ner alla bullar i dem. Täck med bakduk och låt jäsa i ytterligare 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Pensla med sockerlagen så fort bullarna kommit ut ur ugnen.
- Medan bullarna svalnar helt och hållet kan du göra glasyren.
- Glasyr: Vispa ihop alla ingredienserna till glasyren med en elvisp till en jämn smet.
- Ringla glasyren över bullarna i långpannan och servera direkt!
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.