Så här gör du:
- Lös jästen i mjölken och vattnet. Blanda ner resten av ingredienserna och kör i maskin, 3 minuter långsamt och 9 minuter snabbt, tills degen är elastisk och fin. Knådar du för hand är det bara att dubbla tiden.
- Ta upp degen och knåda den lite för hand, forma den rund och lägg i en bunke och täck med plast eller bakduk. Låt vila 30 minuter i rumstemperatur.
- Kavla ut hela grunddegen till en stor rektangel eller dela degen i två och ta en degbit i taget. Blanda alla ingredienser till fyllningen så att det blir en jämn smet och bred ut över den utkavlade degen. Vik den övre kanten till mitten och därefter viker du den undre kanten till den översta kanten (degen blir då i tre lager). Skär remsor och snurra knutar, placera sedan bullen i bakformar eller plåtar täckta med bakplåtspapper.
- Låt dina bullar jäsa i avstängd ugn med endast lampan påslagen i 50-60 minuter. Jäser du i rumstemperatur får du räkna med en jästid på 90-120 minuter.
- Ta ut bullarna och ställ dem i rumstemperatur, sätt ugnen på 240 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Under tiden kan du förbereda karamellpopcornen. Häll upp oljan i en kastrull med lock och häll i alla popcornen. Sätt plattan på full värme tills det börjar poppa, skaka kastrullen försiktigt och sänk därefter värmen lite. Det tar bara någon minut så lämna inte spisen. Häll upp popcornen i en skål och salta.
- Smält sockret till karamellen i en stor stekpanna, tillsätt därefter smöret under försiktig omrörning. När smöret smält och du har rört ett par varv är det klart. Häll ner popcornen och vänd försiktigt runt dem så alla får lite karamell på sig.
- Bred ut popcornen på ett bakplåtspapper och låt dem svalna. Fördela sedan popcornen på de svala bullarna. För att verkligen få popcornen att fastna på bullarna, kan du göra en extra sats karamell att klistra fast dem med.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.