Frukt är godis, ellerhur? I veckan gjorde jag en dessert som verkligen införlivar det uttrycket: banan-vårrullar. Det här är en dessert som slår en med häpnad. En söt banan kryddad med kanel, inbakad i frasig filodeg. En kula glass på det och lite sirap – helt underbart!
Är du ovan vid att fritera behöver du inte oroa dig, det är lättare än vad man kan tro. Jag har inga speciella frityr-verktyg, utan använder min wok-panna och en hålslev. Det viktiga är att använda en olja utan smak, till exempel solrosolja. Utöver det finns det lite bra säkerhetsgrejer att tänka på när man friterar:
- Håll is och kallt vatten borta från oljan. Reaktionen blir våldsam.
- Använd inga verktyg av plast eller gummi. Det finns risk att de smälter.
- Undvik att ha brännbara saker i närheten av spisen.
- Fyll inte kastrullen/wok-pannan med olja ända upp till kanten, håll lite marginal.
Men åh vad gott med bananvårullar!!! <3 Mums!