Servera glass i skålar gjorda av kladdkaka!

Jag hoppas att ni alla har haft en underbar fredag hittills. Själv har jag åkt hem till mamma som vi brukar göra på helgerna för att umgås hela familjen. Fredag innebär såklart också fredagsmys och kladdkaka är nog ändå det mest uppskattade fikat att bjuda på då. Vem gillar inte kladdkaka liksom? Så barnsligt gott!
Jag fick en kommentar för ett tag sen om jag inte skulle kunna dela med mig av mina tips för den perfekta klassiska kladdkakan och jag sitter och knåpar på ett sådant just nu. Den perfekta kladdkakan är sådär seg i mitten, nästan som fudge. Det finns inget värre än när man bakar en kladdkaka och är sugen på den där perfekta konsistensen och så får man antingen en torrboll eller en soppa till kladdkaka. Asså jag blir på riktigt typ ledsen bara jag tänker på det (hej i-landsproblem!).
Idag serverar jag kladdkaka som små skålar i portionsstorlek med en kula glass i och massa god topping. Ett svalkande och roligt sätt att servera kladdkakan på såhär i sommartider. Det är nog heller inte helt fel att servera kladdkaka såhär som efterrätt när man bjuder hem sina vänner på trerätters. Ja, I’m nördig like that och älskar att skämma bort mina vänner med god mat. Det finns ju faktiskt inget bättre än att samlas runt ett bord fyllt med massa kärlek och mat <3
Receptet nedan räcker till 4 portioner och de här ljuvliga glass-skålarna gjorda av kladdkaka smakar allra bäst om du gör dem kvällen innan och låter dem stå i kylskåpet över natten. Du kan självklart att dubbla receptet både en och flera gånger om du vill göra fler portioner än 4.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Servera glass i skålar gjorda av kladdkaka!

Portioner: 4

Ingredienser

50 g smör
0,75 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
0,75 dl vetemjöl
0,25 dl kakao
1 nypa salt
1 ägg
Vaniljglass, chokladsås/kolasås och färska bär till servering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

50 g smör
0,75 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker strö
1 krm äkta vaniljpulver
0,75 dl vetemjöl
0,25 dl kakao
1 nypa salt
1 ägg
Vaniljglass, chokladsås/kolasås och färska bär till servering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  4. Tillsätt smält smör och ägg. Blanda ihop försiktigt bara precis till alla ingredienserna har gått ihop.
  5. Fördela smeten i fyra muffinsformar i en muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  6. Gör en grop i mitten av varje form medan de fortfarande är varma och ställ dem sedan i kylskåpet för att svalna helt innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  4. Tillsätt smält smör och ägg. Blanda ihop försiktigt bara precis till alla ingredienserna har gått ihop.
  5. Fördela smeten i fyra muffinsformar i en muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.
  6. Gör en grop i mitten av varje form medan de fortfarande är varma och ställ dem sedan i kylskåpet för att svalna helt innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Joanna-Livet med psykisk ohälsa
7 years ago

Så gott

Anonymous
7 years ago

Åhh så gott!! 🙂

veckomagasinet anne von porat
7 years ago

Nu blev jag riktig sugen på glass

Felicia
7 years ago

men omg, gud vad gott !!!

Nike
7 years ago

såååå nice!!!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?