Semmelkladdkaka är en härligt kladdig ljus kladdkaka med smak av semla.
Det är fortfarande många dagar kvar till fettisdagen men jag har redan hunnit baka en hel del semlor. Allt från prinsess-semla till muffla. Dagens semmelrecept måste jag helt klart få utnämna till min favorit hittills – semmelkladdkaka.
Den här godingen består av en kladdkaka med mandelmassa och rikligt med kardemumma, toppad med vispad grädde och mandelflarn. Hade det inte varit för att jag ska bjuda goda vänner på den så skulle hela kladdkakan varit uppäten för länge sen av ingen mindre än mig själv haha!
Bra inlägg!
vilken rolig kombination!
Kanske skulle överraska min sambo i helgen, han älskar ju allt med mandelmassa. Ser ju så himla gott ut!
Den här såg så sjukt god ut! Måste testa!
gud va gott
Supergod!!! men lite för söt för mig.
Kan man minska på sockret eller förstörs konsistensen då
Minskar du på sockret så blir den aningen torrare men du kan alltid minska på gräddningstiden 🙂
Går det att frysa den? Borde väl gå?
Funkar utmärkt 🙂
Jag som inte ens gillar semlor älskar denna. Top 3 av mina bästa bakverk någonsin. 😊
Åh vad glad jag blir! Tack 🙂
Är det 0.5dl växtbaserad mjölk/ägg för att få den vegansk? Alltså 2dl totalt? Tittat på några av dina andra recept för kladdkaka och då brukar det vara 2dl mjölk = 4 ägg, så tänkte att det kanske är så här med?
Ser fram emot att testa denna. Mums!
Det är olika från recept till recept beroende på hur mycket resten av ingredienserna i en smet binder vätska 🙂
Jättegod. Fick smaka den på jobbet i torsdags. Supergod. Ska baka den idag.
Vad glad jag blir 😀
Om man behöver mycket kaka, kan man laga i långpanna då? Hur mycket mer smet behöver man, tror du?
Har gjort den två gånger, men efter 30min är den fortfarande helt flytande inuti så den får gå ett bra tag till. Och helst stå i kylen över natten för att bli som en ”riktig” kladdkaka. Men god är den!
Hejhej! Ursäkta sent svar, ja alla ugnar är tyvärr olika – vad bra att du hittat ett sätt att få till det på! Vad glad jag blir att du gillar den, tack! 😊
Denna kaka är sååå god! Har lagat den säkert fem gånger. (Dock med 1 dl mindre socker och aningen mer mjöl. Den blir ändå jättesöt.)
Mums 😍
Hej Camilla. Vilken vaniljsås skulle du använda till den här istället för mandelmassan? Och hur mycket av vaniljsåsen 🙂
Hejhej! Denna: https://mykitchenstories.se/min-basta-vaniljkram/ , 1 hel sats 🥰
Kan man göra den två dagar i förväg och förvara i kylskåpet?
Det går jättebra ❤️
MÅSTE TESTA DETTA! ❤️🤤
Den blev supergod 😊
Vad kul att du gillade den! 🤩
Jättegod kladdkaka men vår blev nästa övergräddad på kanten men väldigt rinnig inuti även om vi har den i kylen i flera timmar. Vi bakade med glutenfritt mjöl om det kan spela roll. Vet du om vi gjort något fel eller vad vi skulle kunna göra annorlunda för att få mitten klar?
Vilket glutenfritt mjöl använde du? Det kan vara så att man med vissa glutenfria mjöl behöva komplettera med lite majsstärkelse om kakan blir så som ni fick den ❤️
Hej Camilla! Jag undrar om man kan vispa grädden och lägga den i en spritspåse över natten och sprita den på tårtan (på jobbet) nästa dag? Eller vattnar den sig då? Undrar en annan Camilla..
Hejhej! Det går men grädden blir grynig då ❤️
Hej Camilla, är kladdkakan lika god om man gör den glutenfri?
Hejhej! Ja, det blir den 😍
This looks delicious. I’d like to make it but can not figure out the conversion of dl to grams. How much sugar and flour is needed?
Thanks
Hi Kelly! I’m so happy you like it! You need 360g sugar and 225g flour. Let me know if you baked it and what you thought, and of course if there’s anything else I can help you with 🥰
Min dotter bjöd på denna UNDERBARA kaka . Blev helt såld . Bjöd själv på den och alla ville ha receptet, så supertack för detta recept från en som inte behöver köpa vanliga semlor länger 😊👍
Men åh, så kul att höra att det blev en hit! 😍
Såååå underbart god! Fantastiskt enkelt och bra recept! Tackar tackar! Bjöd på den förra året på fettisdagen på jobbet och vi pratar fortfarande om den och längtar tills årets fettisdag! Snart dags!😋
Blir så glad att ni gillade den! Jaa, nu är det inte långt kvar! Tack själv 🥰
Jättegod, gör den ofta under semmelperioden. Enkelt och så gott. Tack!!!
Kul att höra att du gillar den! Tack själv 🥰
Ser supergod ut och ska testas! Men sugen på att göra i muffinsstorlek istället för storkaka. Vad tror du om gräddningstid då?
Hejhej! 10-15 minuter brukar vara lagom för muffinsstorlek 🙂
La 1,5 dl socker istället för 4 och tycker det blev väldigt gott ändå. Kommer definitivt bakas flera gånger. Så gott 😍
Härligt 😍❤️
Vansinnigt god!
Tack fina du 🤩
du är bäst på att baka
Tack vad fin du är!
Så gott det ser ut 😋
Tack 🤩
Kan man frysa in kladdkakan? Isf hur länge?