Segfrasiga äppelrutor

Jag är inte riktigt mätt på att baka på äpplen än. Man måste ju passa på när det är säsong! Den här gången blev det riktigt goda äppelrutor med en frasig utsida och en seg insida. Lite som brownies utan choklad. Det kanske inte riktigt är säsong för glass men de här äppelrutorna smakade sååå bra med en ordentlig kula vaniljglass. De försvann verkligen i ett nafs!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Segfrasiga äppelrutor

Portioner: 16

Ingredienser

2 medelstora äpplen
2 msk citronsaft
200 g smör
2 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 tsk malen kanel
3,5 dl vetemjöl
1 msk malen kanel + 1 msk strösocker till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 16st

Ingredienser

2 medelstora äpplen
2 msk citronsaft
200 g smör
2 dl strösocker
1 dl mörk sirap
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 tsk malen kanel
3,5 dl vetemjöl
1 msk malen kanel + 1 msk strösocker till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och täck formen med bakplåtspapper.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skiva i tunna klyftor och häll citronsaft över dem. Ställ åt sidan.
  3. Smält smöret i kastrull eller microvågsugn och blanda ihop till en jämn smet tillsammans med resten av ingredienserna. Bara precis så att allt går ihop.
  4. Häll upp smeten i formen och tryck ner äppelskivorna i smeten.
  5. Pudra kakan med kanel och strösocker innan du lägger den i mitten av ugnen för att gräddas i 25-30 minuter.
  6. Kan serveras direkt men smakar helt fantastiskt efter en natt i kylskåpet.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader och täck formen med bakplåtspapper.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skiva i tunna klyftor och häll citronsaft över dem. Ställ åt sidan.
  3. Smält smöret i kastrull eller microvågsugn och blanda ihop till en jämn smet tillsammans med resten av ingredienserna. Bara precis så att allt går ihop.
  4. Häll upp smeten i formen och tryck ner äppelskivorna i smeten.
  5. Pudra kakan med kanel och strösocker innan du lägger den i mitten av ugnen för att gräddas i 25-30 minuter.
  6. Kan serveras direkt men smakar helt fantastiskt efter en natt i kylskåpet.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Ser riktigt smaskigt ut! Måste absolut provas snart!

Josefine
7 years ago

Åh, så gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?