Cookie dough cupcakes

Jag och @amateurbaking på instagram utmanade varandra med varsitt cupcake-recept och jag fick äran att göra hennes underbart goda cookie dough cupcakes. Receptet som räcker till 12 stycken cupcakes,  hittar ni på engelska här! Glöm inte att följa @mykitchenstories.se på instagram om ni inte redan gör det ;D
Me and @amateurbaking on instagram challenged each other, each with a cupcake recipe and I was honored to make her wonderfully delicious cookie dough cupcakes. The recipe can be found here! Do not forget to follow @mykitchenstories.se on instagram if you are not already doing so ;D

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Cookie dough cupcakes

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (cookie dough):
110 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker strö
1 tsk vaniljsocker
50 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk

Ingredienser (chokladmuffins):
45 g rumsvarmt smör
0,75 dl rapsolja
1,25 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk vaniljarom
1,5 dl mjölk (3 % fett, rumstemperatur)
1 msk snabbkaffe

Ingredienser (swiss meringue buttercream):
3 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
2,25 dl strösocker
2 dl florsocker
300 g rumsvarmt smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (cookie dough):
110 g rumsvarmt smör
1 dl brunt farinsocker strö
1 tsk vaniljsocker
50 g mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad
2 dl vetemjöl
2 msk mjölk

Ingredienser (chokladmuffins):
45 g rumsvarmt smör
0,75 dl rapsolja
1,25 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
1 tsk vaniljarom
1,5 dl mjölk (3 % fett, rumstemperatur)
1 msk snabbkaffe

Ingredienser (swiss meringue buttercream):
3 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
2,25 dl strösocker
2 dl florsocker
300 g rumsvarmt smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Cookie dough: Vispa ihop smör, farinsocker och vanilj till en fluffig smet. Blanda ner mörk choklad, vetemjöl och mjölk. Blanda dock inte för mycket då vi inte vill utveckla gluten eftersom kakdegen kommer att ätas rå.
  2. Ställ kakdegen i kylskåpet tills du ska fylla dina cupcakes.
  3. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Vispa ihop smör, olja och strösocker till en fluffig smet.
  5. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  6. I en annan skål, blanda ihop vetemjöl, kakao och bikarbonat. Sikta ner hälften av detta i smörfluffet och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandats väl.
  7. Blanda ihop vaniljarom, snabbkaffe och mjölk. Tillsätt detta till smörsmeten tillsammans med saltet. Blanda väl.
  8. Sikta sedan ner resten av de torra ingredienserna och blanda försiktigt tills allt blandats väl.
  9. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med 3/4.
  10. Rulla kakdegen till bollar stora som enkronor och lägg en i varje muffinsform.
  11. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  12. Buttercream: Vispa ihop vaniljsocker, äggvitor och strösocker över vattenbad i en värmetålig skål tills sockerkristallerna smält helt.
  13. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa marängen till styva toppar.
  14. Marängen är klar när den har nått rumstemperatur. Tillsätt då florsocker och fortsätt vispa en stund.
  15. Klicka ner lite smör i taget i smeten samtidigt som du vispar på höghastighet. Frostingen är klar när du har fått en fluffig smet. Skulle den skära sig är det bara att fortsätta vispa tills den blir fluffig igen.
  16. Dekorera dina muffins med frosting och den cookie dough som blev över.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Cookie dough: Vispa ihop smör, farinsocker och vanilj till en fluffig smet. Blanda ner mörk choklad, vetemjöl och mjölk. Blanda dock inte för mycket då vi inte vill utveckla gluten eftersom kakdegen kommer att ätas rå.
  2. Ställ kakdegen i kylskåpet tills du ska fylla dina cupcakes.
  3. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Vispa ihop smör, olja och strösocker till en fluffig smet.
  5. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  6. I en annan skål, blanda ihop vetemjöl, kakao och bikarbonat. Sikta ner hälften av detta i smörfluffet och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandats väl.
  7. Blanda ihop vaniljarom, snabbkaffe och mjölk. Tillsätt detta till smörsmeten tillsammans med saltet. Blanda väl.
  8. Sikta sedan ner resten av de torra ingredienserna och blanda försiktigt tills allt blandats väl.
  9. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem med 3/4.
  10. Rulla kakdegen till bollar stora som enkronor och lägg en i varje muffinsform.
  11. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  12. Buttercream: Vispa ihop vaniljsocker, äggvitor och strösocker över vattenbad i en värmetålig skål tills sockerkristallerna smält helt.
  13. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa marängen till styva toppar.
  14. Marängen är klar när den har nått rumstemperatur. Tillsätt då florsocker och fortsätt vispa en stund.
  15. Klicka ner lite smör i taget i smeten samtidigt som du vispar på höghastighet. Frostingen är klar när du har fått en fluffig smet. Skulle den skära sig är det bara att fortsätta vispa tills den blir fluffig igen.
  16. Dekorera dina muffins med frosting och den cookie dough som blev över.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fairylandsurprises
8 years ago

Dessa måste jag testa!
De ser magiska ut!

Fatima
8 years ago

Yumieee!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?