Persika curd

Nu när det är säsong för persikor tycker jag verkligen att man ska passa på att baka med den. Den här söta stenfrukten ger en frisk och len smak i bakverk. Jag hade köpt hem några stycken som jag egentligen hade tänkt att ha i en kaka men kom ganska snart på idén att testa göra curd av den. Så igår när åskan och regnet kände jag att det var det perfekta tillfället att göra verklighet av min idé. Regnväder är ju ändå det bästa vädret att baka i. Så himla mysigt!
Och vet ni, curden blev helt fantastisk. Lika frisk och len som frukten själv och är du den som tycker att lemon curd eller hallon curd är för syrligt så tror jag att du kommer att gilla den här persika curden.  Receptet ger ca 2,5 dl persika curd och passar perfekt att ha i allt från tårtor, pajer och kakor.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Persika curd

Portioner: 2,5

Ingredienser

300 g färska persikor (urkärnad vikt)
1 msk vatten
3 äggulor
1,5 dl strösocker
50 g smör

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 2,5st

Ingredienser

300 g färska persikor (urkärnad vikt)
1 msk vatten
3 äggulor
1,5 dl strösocker
50 g smör

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Skölj persikorna noga. Kärna ur och dela i grova bitar. Skalet kan du behålla på.
  2. Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp).
  3. Häll persikamoset genom en finmaskig sil ner i en värmetålig skål så att du blir av med skalet och eventuella trådar från persikan.
  4. Ha i äggulorna och strösockret till moset och blanda ihop med skålen över en kastrull med kokande vatten. Fortsätt att röra om tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha därefter i smöret. Blanda tills smöret smält helt och fördelat sig jämnt i curden.
  5. Häll upp curden i en skål eller en burk och ställ i kylskåpet för att svalna helt. Medan den svalnar i kylskåpet ska du undvika att täcka den med lock eller plastfolie då det finns risk att värmen gör att det kondenserar och du får vätska i curden som du inte vill ha. Så snart den svalnat så kan du täcka den.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Skölj persikorna noga. Kärna ur och dela i grova bitar. Skalet kan du behålla på.
  2. Lägg persikan i en kastrull tillsammans med vatten och koka upp på medelvärme under omrörning tills du får ett mos (skalet kommer inte att ha lösts upp).
  3. Häll persikamoset genom en finmaskig sil ner i en värmetålig skål så att du blir av med skalet och eventuella trådar från persikan.
  4. Ha i äggulorna och strösockret till moset och blanda ihop med skålen över en kastrull med kokande vatten. Fortsätt att röra om tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha därefter i smöret. Blanda tills smöret smält helt och fördelat sig jämnt i curden.
  5. Häll upp curden i en skål eller en burk och ställ i kylskåpet för att svalna helt. Medan den svalnar i kylskåpet ska du undvika att täcka den med lock eller plastfolie då det finns risk att värmen gör att det kondenserar och du får vätska i curden som du inte vill ha. Så snart den svalnat så kan du täcka den.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
7 years ago

Det ser ut att vara aprikoser🙈

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?