- Vispa smör, strösocker och farinsocker med elvisp till en fluffig smet.
- Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
- Ha sedan i resten av ingredienserna förutom vaniljkolan och den vita chokladen. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tillsätt vit choklad och arbeta degen tills chokladen fördelat sig jämnt.
- Låt degen vila i kylskåpet i ca 20 minuter medan du värmer upp ugnen till 175 grader.
- Dela degen i 30 jämnstora delar. Tryck ut varje del så att den blir platt och lägg en halv vaniljkola i mitten på varje. Vik in kanterna och rulla till en boll.
- Lägg kakdegsbollarna på en plåt med bakplåtspapper. Lämna stort mellanrum mellan bollarna då de flyter upp.
- Garnera med ytterligare lite vit choklad och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
- Låt kakorna svalna i 2 minuter på plåten innan du lägger över dem för att svalna helt på galler. Låt dem ligga kvar på bakplåtspappret på gallret tills de svalnat helt annars finns det risk för att kolan blir för klibbig och de fastnar då en de kola sjunker till botten av kakan.
Förvaras mörkt och torrt i lufttät burk.
Det finns ingen video för detta inlägg.
ser ju hur goda ut som helst!!
Ser supergott ut!
Hej! Hur kan jag göra dessa glutenfria? 🙂