Hej måndag och ett nytt hälsosamt och veganskt recept! Eftersom att ni verkar tycka om mina pannacottapajer så mycket så tänkte jag att det skulle vara roligt att försöka att ta fram en hälsosammare variant på en sådan paj. Den här blåbärspannacotta-pajen utan vittt socker, gluten eller mejeriprodukter är helt fantastisk och funkar super som en lyxig men nyttig frukost. Ett crunch:ight skal med mycket tuggmotstånd och en svag smak av kanel och kardemumma. Fyllningen blev riktigt krämig och syrlig.
Det härliga när man bakar med bär är att man egentligen inte behöver tillföra så mycket sötma, även när man inte bakar hälsosamt. Den naturliga smaken är ju så god utan en massa extra krusiduller! Dessutom är grunden till fyllningen kokosmjölk och inte kokosgrädde vilket gör den väldigt lätt i smaken. En perfekt fikafrukost helt enkelt!
Det här receptet räcker till 6 portioner (portionsformar eller en pajform med diameter 20 cm).
Och förresten! Innan jag glömmer vill jag bara tacka Aminah Eleonora som gjort ett fantastiskt jobb med min nya header. Hoppas ni tycker om den lika mycket som mig! Bloggens layout har förändrats också. Bytte ju nyligen men det var så mycket strul med den att jag behövde byta. Nu tror jag allt fungerar som det ska och jag hoppas ni trivs i bloggens nya utseende!
det såg riktigt mumsigt! =)
kram