Nyttiga & veganska blåbärspannacotta-pajer

Hej måndag och ett nytt hälsosamt och veganskt recept! Eftersom att ni verkar tycka om mina pannacottapajer så mycket så tänkte jag att det skulle vara roligt att försöka att ta fram en hälsosammare variant på en sådan paj. Den här blåbärspannacotta-pajen utan vittt socker, gluten eller mejeriprodukter är helt fantastisk och funkar super som en lyxig men nyttig frukost. Ett crunch:ight skal med mycket tuggmotstånd och en svag smak av kanel och kardemumma. Fyllningen blev riktigt krämig och syrlig.
Det härliga när man bakar med bär är att man egentligen inte behöver tillföra så mycket sötma, även när man inte bakar hälsosamt. Den naturliga smaken är ju så god utan en massa extra krusiduller! Dessutom är grunden till fyllningen kokosmjölk och inte kokosgrädde vilket gör den väldigt lätt i smaken. En perfekt fikafrukost helt enkelt!
Det här receptet räcker till 6 portioner (portionsformar eller en pajform med diameter 20 cm).
Och förresten! Innan jag glömmer vill jag bara tacka Aminah Eleonora som gjort ett fantastiskt jobb med min nya header. Hoppas ni tycker om den lika mycket som mig! Bloggens layout har förändrats också. Bytte ju nyligen men det var så mycket strul med den att jag behövde byta. Nu tror jag allt fungerar som det ska och jag hoppas ni trivs i bloggens nya utseende!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Nyttiga & veganska blåbärspannacotta-pajer

Portioner: 6

Ingredienser

Ingredienser (veganskt pajskal):
110 g torrostade och saltade mandlar
0,5 dl kokosolja
2 msk agavesirap
3,5 dl havregryn
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma

Ingredienser (vegansk blåbärspannacotta):
2 dl frysta blåbär
1 msk vatten
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 msk agavesirap
1 tsk agar agar pulver
färsk mynta och blåbär till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6st

Ingredienser

Ingredienser (veganskt pajskal):
110 g torrostade och saltade mandlar
0,5 dl kokosolja
2 msk agavesirap
3,5 dl havregryn
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma

Ingredienser (vegansk blåbärspannacotta):
2 dl frysta blåbär
1 msk vatten
1 burk kokosmjölk à 400 ml
2 msk agavesirap
1 tsk agar agar pulver
färsk mynta och blåbär till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pajskal: Mixa ihop alla ingredienserna till en formbar massa. Detta gör du enklast i en matberedare.
  2. Tryck ut massan i portionsformar eller en stor pajform med diameter på 20 cm. Ställ i kylskåpet medan du förbereder pannacotta-fyllningen.
  3. Blåbärspannacotta: Koka upp vatten och frysta blåbär i en kastrull. Rör om hela tiden tills du får ett blåbärsmos.
  4. Häll moset genom en finmaskig sil så att du blir av med skalet och får en slät blåbärspuré.
  5. Tillsätt den vita delen av kokosmjölken till blåbärspurén (inte vattnet i botten på burken!) och honung.
  6. Rör om under uppvärmning tills allt blandat sig väl och tillsätt därefter agar agar pulver.
  7. Låt pannacottan koka upp i ca 2 minuter under omrörning innan du drar bort kastrullen från plattan och häller upp i pajskalet.
  8. Ställ tillbaka pajen/pajerna i kylskåpet och låt pannacottafyllningen stelna helt innan servering (tar ca 1 timme). Garnera med färsk mynta och blåbär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Pajskal: Mixa ihop alla ingredienserna till en formbar massa. Detta gör du enklast i en matberedare.
  2. Tryck ut massan i portionsformar eller en stor pajform med diameter på 20 cm. Ställ i kylskåpet medan du förbereder pannacotta-fyllningen.
  3. Blåbärspannacotta: Koka upp vatten och frysta blåbär i en kastrull. Rör om hela tiden tills du får ett blåbärsmos.
  4. Häll moset genom en finmaskig sil så att du blir av med skalet och får en slät blåbärspuré.
  5. Tillsätt den vita delen av kokosmjölken till blåbärspurén (inte vattnet i botten på burken!) och honung.
  6. Rör om under uppvärmning tills allt blandat sig väl och tillsätt därefter agar agar pulver.
  7. Låt pannacottan koka upp i ca 2 minuter under omrörning innan du drar bort kastrullen från plattan och häller upp i pajskalet.
  8. Ställ tillbaka pajen/pajerna i kylskåpet och låt pannacottafyllningen stelna helt innan servering (tar ca 1 timme). Garnera med färsk mynta och blåbär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
NORRSKEN EMMA
6 years ago

det såg riktigt mumsigt! =)

kram

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?