Så här gör du:
- Vetedeg: Smula jästen i en bunke och häll i lite mjölk i taget under omrörning. Fortsätt blanda tills all jäst smält.
- Tillsätt kardemumma, strösocker, ägg, vaniljarom och salt. Rör om.
- Skär smöret i små bitar och tillsätt det i bunken tillsammans med vetemjölet. Knåda ordentligt i ca 5-10 minuter tills degen släpper från kanterna.
- Låt degen jästa i ca 1.5 h.
- Fyllning: Riv mandelmassan och vispa ihop den med övriga ingredienser tills du får en fluffig smet.
- När degen jäst klart, kavlar du ut den till en rektangel. Bre på fyllningen och vik degen på mitten på långsidan.
- Lägg muffinsformar i en muffinsplåt.
- Skär degen i 2 cm breda remsor. Snurra varje remsa och gör en knut. Lägg i muffinsformen.
- Täck bullarna med en bakduk och låt jäsa i ytterligare en timme. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna lätt med äggula och grädda mitt i ungnen i ca 12 minuter.
Steg för steg:
Det finns ingen steg för steg bild för detta inlägg
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Super mumsigt 😀