Cupcakebullar

När man har gäster över från utlandet så vill man ju gärna bjuda på något typiskt svenskt! Då blev det bullar till fikat igår kväll fyllda med mandelmassa. De blir så himla fina tycker jag när man gräddar dem i cupcakeformar i en muffinsplåt men utöver det är det helt vanlig vetedeg. Med det här receptet blir de riktigt saftiga och goda, även dagen efter!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Cupcakebullar

Ingredienser

Ingredienser (vetedeg):
2,5 dl rumsvarm röd mjölk
25 g jäst
0,5 msk malen kardemumma
0,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljarom (alkoholfri)
0.5 tsk s
75 g rumsvarmt smör
6-8 dl vetemjöl

Ingredienser (fyllning):
100 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
0,5 dl farinsocker
äggula till pensling

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (vetedeg):
2,5 dl rumsvarm röd mjölk
25 g jäst
0,5 msk malen kardemumma
0,5 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljarom (alkoholfri)
0.5 tsk s
75 g rumsvarmt smör
6-8 dl vetemjöl

Ingredienser (fyllning):
100 g rumsvarmt smör
200 g mandelmassa
0,5 dl farinsocker
äggula till pensling

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Vetedeg: Smula jästen i en bunke och häll i lite mjölk i taget under omrörning. Fortsätt blanda tills all jäst smält.
  2. Tillsätt kardemumma, strösocker, ägg, vaniljarom och salt. Rör om.
  3. Skär smöret i små bitar och tillsätt det i bunken tillsammans med vetemjölet. Knåda ordentligt i ca 5-10 minuter tills degen släpper från kanterna.
  4. Låt degen jästa i ca 1.5 h.
  5. Fyllning: Riv mandelmassan och vispa ihop den med övriga ingredienser tills du får en fluffig smet.
  6. När degen jäst klart, kavlar du ut den till en rektangel. Bre på fyllningen och vik degen på mitten på långsidan.
  7. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt.
  8. Skär degen i 2 cm breda remsor. Snurra varje remsa och gör en knut. Lägg i muffinsformen.
  9. Täck bullarna med en bakduk och låt jäsa i ytterligare en timme. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader.
  10. Pensla bullarna lätt med äggula och grädda mitt i ungnen i ca 12 minuter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Vetedeg: Smula jästen i en bunke och häll i lite mjölk i taget under omrörning. Fortsätt blanda tills all jäst smält.
  2. Tillsätt kardemumma, strösocker, ägg, vaniljarom och salt. Rör om.
  3. Skär smöret i små bitar och tillsätt det i bunken tillsammans med vetemjölet. Knåda ordentligt i ca 5-10 minuter tills degen släpper från kanterna.
  4. Låt degen jästa i ca 1.5 h.
  5. Fyllning: Riv mandelmassan och vispa ihop den med övriga ingredienser tills du får en fluffig smet.
  6. När degen jäst klart, kavlar du ut den till en rektangel. Bre på fyllningen och vik degen på mitten på långsidan.
  7. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt.
  8. Skär degen i 2 cm breda remsor. Snurra varje remsa och gör en knut. Lägg i muffinsformen.
  9. Täck bullarna med en bakduk och låt jäsa i ytterligare en timme. Sätt under tiden på ugnen på 225 grader.
  10. Pensla bullarna lätt med äggula och grädda mitt i ungnen i ca 12 minuter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ɑ n n i k ɑ
9 years ago

Super mumsigt 😀

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?