Inlägget är i samarbete med Kökets kurser
Inspirerat från Kökets tårtkurs så har jag bakat en riktigt god hasselnötskolatårta med chokladfluff. Syndigt god! Kursen är inte bara en fantastiskt pedagogisk receptbank med steg för steg-videos utan också väldigt inspirerande. Ange kod CAMILLA så får du 50kr rabatt på kursen, klicka HÄR för att läsa mer.
Härligt segmjuk hasselnötsbotten, len kola och fluffig chokladtopping. Receptet bakas i en rund springform med diameter på 23 cm, vilket ger 10-12 generösa bitar.
Går den att göra även på kondenserad mjölk istället för karamelliserad? Råkade köpa fel:(
Hej, åh! Tyvärr behöver du karamelliserad. Men din kondenserade mjölk kan enkelt kokas ihop till karamelliserad, läs mer här! https://mykitchenstories.se/kondenserad-mjolk-eller-karamelliserad-mjolk/
Hej!
Man ska alltså grädda kakan igen i 10 minuter i ugnen efter att man har lagt på kolan? Tack för svar 😍🥰
Hejhej, precis så! 🥰
Kan det göras två dagar i förtid?
Det går bra! ☺️
Hej! Hur länge ska kolan puttra på medelvärme innan man häller den på botten? 🙂
Om man ersätter vanligt mjöl mot glutenfritt mjöl måste man ha kakan inne i ugnen MYCKET längre än 35min. Testade två gånger och behövde ha den inne i drygt en timme båda gångerna. Annars kanske man kan ha i mer mjöl?