Sommaren med alla dess festligheter innebär för mig att man får äta en massa goda smörgåstårtor. Smörgåstårta är en riktig svensk klassiker. Det är en smörgåsrätt som ofta serveras i långpanna-format och som dekoreras med grönsaker. Jag var dock bara tvungen att testa hur det skulle bli att servera den i cupcake-format. Och det blev så…himla…BRA!
Den allra största utmaningen var att ta fram en muffins-grund som gick mer åt brödhållet. Jag behövde tänka om helt och hållet. Hur gör man egentligen ett bröd i muffinsformat? Någon lång jäsningstid eller liknande fanns inte på kartan. Det var ju inte riktiga bröd jag ville ha. Konsistensen skulle fortfarande vara kaka men smaka bröd. Receptet hittar ni nedan på brödmuffins och jag tycker att det blev en riktig succé. Vill du inte fylla dem med smörgåstårta-fyllning är de perfekta att servera på t.ex en picknick som de är med en klick smör.
Hoppas att ni är taggade på att prova! Berätta gärna i kommentarsfältet om ni provar och om ni körde på några andra fyllningar än skagenröra så att vi alla kan inspireras 🙂
Jag älskar brödiga muffins, men har bara blivit bjuden på dem – så tack så mycket för receptet 😀
Härligt! Varsågod 🙂
Jag har lite svårt för formatet på smörgåstårta, de är som en stor massiv klump… Det här var ju en riktigt bra idé. Detta ska jag bjuda sambon och hans mamma på när vi fikar någon helg 🙂
Så fina! 🙂 Ser jättegoda ut 🙂
tack 🙂
Vilken rolig idé! Måste testas.
Du skriver att man ska vända ner osten, vilken ost? (Står inte med i receptet?) Hur mycke riven ost?
Oj det föll visst bort, har lagt till det nu. 1 dl ska det va 🙂
Går det frysa brödet och ta upp vid tillfälle och fylla då?
Det går jättebra! ☺️