Hälsosamma & veganska brownies

Det var ett tag sedan som jag körde måndagar med hälsosamma veganska fikarecept. För er som inte vet vad jag pratar om så brukade jag dela med mig av ett hälsosammare veganska fikaalternativ på måndagar. Jag slutade egentligen inte avsiktligt med att göra det. Det bara glömdes bort helt enkelt.
Igår kom mamma hem från Marocko och hade med sig massor med nötter och dadlar därifrån till oss och även om det är supergott att äta dem precis som de är så fick jag lite roliga receptidéer som man kan göra. Ett av dem är de här ljuvliga brownies som är både hälsosamma och veganska. De innehåller inget vitt socker eller animaliska produkter. Hur bra?!
Dessa är verkligen helt fantastiskt goda. I vanliga fall när jag bakar hälsosammare bakverk så brukar jag använda naturella nötter men idag ville jag testa något nytt och använde nötter som är torrostade och saltade. Det blev verkligen riktigt gott och tog brownien till en helt ny nivå. Självklart går det såklart lika bra att använda naturella nötter också med då rekommenderar jag dig att ha i en tesked salt i smeten då sältan gör sig riktigt bra tillsammans med sötman från dadlarn och agavesirapen.
Jag gjorde dessa brownies i en form med måtten 15×22 cm, vilket ger 6 medelstora eller 8 mindre portioner. Många av er brukar fråga efter näringsvärde för de hälsosamma recepten och jag ska försöka få tid till att ta fram det senare idag.
UPDATE: Delar du brownien i 8 bitar innehåller varje bit ca 273 kcal. Delar du den i 6 så har du ca 364 kcal per bit.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hälsosamma & veganska brownies

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (brownie):
125 g torrostade och saltade nötter av valfri sort
6 msk kakaopulver (gärna RAW)
225 g mjuka dadlar (urkärnad vikt)

Ingredienser (glasyr):
3 msk kakao
2,5 msk kokosolja
1 msk agavesirap
grovhackade nötter till garnering av valfri sort

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (brownie):
125 g torrostade och saltade nötter av valfri sort
6 msk kakaopulver (gärna RAW)
225 g mjuka dadlar (urkärnad vikt)

Ingredienser (glasyr):
3 msk kakao
2,5 msk kokosolja
1 msk agavesirap
grovhackade nötter till garnering av valfri sort

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Lägg nötterna och kakaopulvret i en matberedare och mixa till ett fint smul.
  2. Ha sedan i dadlarna och mixa tills du får en formbar massa.
  3. Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut massan. Låt stå i kylskåpet medans du förbereder glasyren.
  4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet (värm på kokosoljan lite i några sekunder om den är för hård).
  5. Bred glasyren på brownien och garnera med grovhackade nötter.
  6. Kan serveras direkt men jag tycker att den smakar bäst när den fått stå i kylskåpet i minst 1 h.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Lägg nötterna och kakaopulvret i en matberedare och mixa till ett fint smul.
  2. Ha sedan i dadlarna och mixa tills du får en formbar massa.
  3. Täck din form med bakplåtspapper och tryck ut massan. Låt stå i kylskåpet medans du förbereder glasyren.
  4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till en jämn smet (värm på kokosoljan lite i några sekunder om den är för hård).
  5. Bred glasyren på brownien och garnera med grovhackade nötter.
  6. Kan serveras direkt men jag tycker att den smakar bäst när den fått stå i kylskåpet i minst 1 h.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Citroncest
6 years ago

ALLTSÅ!! SÅ gott det ser ut! Nam nam nam! 😉

Hemsida
6 years ago

Ser väldigt gott ut!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?