Det var ett tag sedan som jag körde måndagar med hälsosamma veganska fikarecept. För er som inte vet vad jag pratar om så brukade jag dela med mig av ett hälsosammare veganska fikaalternativ på måndagar. Jag slutade egentligen inte avsiktligt med att göra det. Det bara glömdes bort helt enkelt.
Igår kom mamma hem från Marocko och hade med sig massor med nötter och dadlar därifrån till oss och även om det är supergott att äta dem precis som de är så fick jag lite roliga receptidéer som man kan göra. Ett av dem är de här ljuvliga brownies som är både hälsosamma och veganska. De innehåller inget vitt socker eller animaliska produkter. Hur bra?!
Dessa är verkligen helt fantastiskt goda. I vanliga fall när jag bakar hälsosammare bakverk så brukar jag använda naturella nötter men idag ville jag testa något nytt och använde nötter som är torrostade och saltade. Det blev verkligen riktigt gott och tog brownien till en helt ny nivå. Självklart går det såklart lika bra att använda naturella nötter också med då rekommenderar jag dig att ha i en tesked salt i smeten då sältan gör sig riktigt bra tillsammans med sötman från dadlarn och agavesirapen.
Jag gjorde dessa brownies i en form med måtten 15×22 cm, vilket ger 6 medelstora eller 8 mindre portioner. Många av er brukar fråga efter näringsvärde för de hälsosamma recepten och jag ska försöka få tid till att ta fram det senare idag.
UPDATE: Delar du brownien i 8 bitar innehåller varje bit ca 273 kcal. Delar du den i 6 så har du ca 364 kcal per bit.
ALLTSÅ!! SÅ gott det ser ut! Nam nam nam! 😉
Tack fina <3
Ser väldigt gott ut!