
Prinsess-semla – en lyxig twist av två klassiker!
Föreställ dig den ultimata fusionen mellan en klassisk semla och en ljuvlig prinsesstårta – det är precis vad prinsess-semlan är! Den luftiga och saftiga semmelbullen fylls med syrlig hallonsylt och vispad grädde, innan den sveps in i ett tunt lager av marsipan och pudras med florsocker. En festlig och lyxig variant som passar perfekt till fettisdagen eller när du vill imponera på fikabordet.
Tips för att lyckas med prinsess-semlor
✔ Perfekta bullar – Använd rumsvarma ingredienser och låt degen jäsa ordentligt för luftiga och saftiga bullar.
✔ Tunn marsipan – Kavla ut marsipanen så tunt som möjligt för ett snyggt och smidigt lager.
✔ Stabil grädde – Vispa grädden lagom fast så att den håller formen utan att bli grynig.
✔ Snygg finish – Pudra med florsocker precis innan servering för ett elegant utseende.
Eftersom mandelmassa och marsipan har samma ingredienser är din kommentar om allergi lite lustig 😃
Haha ja det blev lite knasigt där, hade bråttom när jag skrev. Har skrivit ut resten nu också 🙂
Vilka söta och mums vad gott!! 🙂
Ser väldigt gott ut!
Har sett en video på hur dem gör, dem klär hela bullen med marsipan å sedan skär bort locket, fyller med mandelmassa,spritsar på med grädde sedan på det en klick sylt,
Locket på å med florsocker😀😉
Vad kul! hade ingen aning haha men kul o göra på olika sätt 😊
Ser ju supergod ut 💞
Men GUD så sött!!! Älskar. Perfekt för den som både gillar semlan och prinsesstårtan! <3 Tack för tipset och jättefina bilder! 🙂
Tack själv <3
Tack för att du delar med dig av receptet!
Kan du snälla länka vilken sprits det är? 🙂
Vart har du köpt din sprits i videon? 🙂