Nyttiga chokladbollar

Jag vet att många av er är i fullfärd med att leva upp till det klassiska nyårslöftet att äta nyttigare och skippa allt socker. Bloggar som min kan då i många fall bli ”förbjudet område” men jag vill påminna er om alla nyttiga och sockerfria alternativ som ni hittar under kategorin nyttigt fika.
Ett recept som jag var förvånad över att jag inte lagt upp där, är denna klassiska variant av nyttiga chokladbollar som är helt fri från vitt socker, gluten och mjölkprodukter. Dessa läckra chokladbollar passar också perfekt för veganer!
Jag har bakat både chokladbollar med quinoa och chokladbollar med jordnötssmör, som båda är supermumsiga alternativ som passar perfekt att ha på språng som mellanmål i väskan. Men denna med dadlar är en favorit som jag bakat många gånger. Vilken är er favorit?

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Nyttiga chokladbollar

Portioner: 15

Ingredienser

15 mjuka, färska dadlar
2 dl naturella cashewnötter
0,5 dl kakaonibs (kan bytas ut mot 50 g finhackad mörk choklad, mint 70% kakaohalt)
2 msk kallt kaffe
2 msk kokosolja
2 msk kakao
kokosflingor till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 15st

Ingredienser

15 mjuka, färska dadlar
2 dl naturella cashewnötter
0,5 dl kakaonibs (kan bytas ut mot 50 g finhackad mörk choklad, mint 70% kakaohalt)
2 msk kallt kaffe
2 msk kokosolja
2 msk kakao
kokosflingor till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

  1. Mixa ihop alla ingredienser, förutom kokosflingorna, i en matberedare/mixer eller i en skål med stavmixer. Jag brukar inte köra smeten helt slät, utan tycker det blir gott med några bitar av cashewnötterna för lite tuggmotstånd i chokladbollarna.
  2. Låt smeten stå i kylskåpet i ca 30 minuter innan du rullar dem till jämnstora bollar i valfri storlek.
  3. Rulla chokladbollarna i kokosflingor och låt stå i kylskåpet minst 1 timme innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
guest
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
6 years ago

De där chokladbollarna har jag gjort. De är ju så goda!

Anonymous
5 years ago

Finns det något man kan ha istället för cashewnötter? Är allergisk mot nötter

Zahra Abbas
Zahra Abbas
2 years ago

Kan man smaksätta dom med t.ex lakritspulver. Isåfall hur mycket??

Jag älskar dina recept. Kärlek från vår familj till din.

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?