Nu var det ett tag sen som jag bjöd på ett recept på en ordentlig mjuk kaka. Här kommer ett recept på en riktigt saftig mjuk kaka med bitar av daim i. Och eftersom att jag som vanligt inte kan låta en kaka bara vara så hade jag på min bästa vaniljkräm, färska bär och ännu mera daim. Det blev nästan lite tårtkänsla över det hela!
Självklart går det bra att skippa alla extra grejer och bara baka och servera den precis som den är. En perfekt mjuk kaka till kaffet (eller te) som bara smälter i munnen. Daimbitarna ger en härlig choklad- och karamellsmak till den saftiga vaniljkakan.
Jag bakade min kaka i en form för bröd (rymmer 1,5 liter) och sedan vände jag bara på kakan uppochner, bredde på vaniljkräm och garnerade med färska bär och daim. En perfekt nödlösning skulle jag säga om man behöver tårta snabbt. Har du många gäster funkar det utmärkt att baka den i långpanna, använd bara tre gånger så mycket ingredienser och du är good to go! Bakar du den däremot i mindre variant som jag har gjort så räcker den till ca 8 bitar.
Vad kan man ha istället för filmjölk? Vill testa den men i turkiet säljs ingen filmjölk 🙂
Naturell yoghurt funkar bra också 🙂
Men gud vad gott det ser ut! Måste testa detta hemma 🙂
Å gud så gott!! Jag tänker definitivt testa denna snart. Snålvattnet rinner hihi
Kan jag använda turkisk yoghurt istället för filmjölk
Det borde funka 😊
kan man använda vaniljsocker istället för vaniljpulver/vanilstång?
Det går! 😊