Pekannötsfudge på 90 sekunder

Det är så himla tacksamt att göra fudge i micron! Förutom att det går super snabbt (ynka 90 sekunder) så blir den riktigt len och god. Du kan smaksätta den med i princip vad du vill men denna gången valde jag att ha i pekannötter och toppa med flingsalt för att bryta av det söta. Ett perfekt hemmagjort godis helt enkelt!
Ingredients:
160 g of chocolate
65 g pecans
1/2 can of sweetened condensed milk à 397 g
25 g butter

coarsely chopped pecans and salt flakes for garnish

Do this:
1. Roughly chop the chocolate and nuts.
2. Dice the butter.
3. Add the chocolate, butter and condensed milk in a heatproof bowl.
4. Heat the mixture in the microwave on high heat for 90 seconds. Mix well and heat it in the microwave for another 15 seconds if necessary.
5. Add the chopped nuts point. Mix well.
6. Cover a form (15×25 cm) with parchment paper and spread the batter in it. Garnish with additional nuts and salt flakes.
7. Let stand in the refrigerator until it is solidified (usually does not take more than 1 hour).

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Pekannötsfudge på 90 sekunder

Ingredienser

160 g choklad (minst 50% kakaohalt)
65 g pekannötter
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
25 g smör
eventuellt grovhackade pekannötter och flingsalt till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

160 g choklad (minst 50% kakaohalt)
65 g pekannötter
1/2 burk sötad kondenserad mjölk à 397 g
25 g smör
eventuellt grovhackade pekannötter och flingsalt till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Formen jag använde har måtten 15×25 cm

  1. Grovhacka chokladen och nötterna.
  2. Tärna smöret.
  3. Lägg choklad, smör och kondenserad mjölk i en värmetålig skål.
  4. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs.
  5. Tillsätt de grovhackade pekannötterna. Blanda väl.
  6. Täck en form (15×25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Garnera med ytterligare nötter samt flingsalt.
  7. Låt stå i kylskåpet tills den stelnat (brukar inte ta mer än 1 timme).
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Formen jag använde har måtten 15×25 cm

  1. Grovhacka chokladen och nötterna.
  2. Tärna smöret.
  3. Lägg choklad, smör och kondenserad mjölk i en värmetålig skål.
  4. Värm smeten i mikron på högsta värme i 90 sekunder. Blanda väl och värm i micron i ytterligare 15 sekunder om det behövs.
  5. Tillsätt de grovhackade pekannötterna. Blanda väl.
  6. Täck en form (15×25 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten i den. Garnera med ytterligare nötter samt flingsalt.
  7. Låt stå i kylskåpet tills den stelnat (brukar inte ta mer än 1 timme).
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Rode Gradin
8 years ago

Ser himmelskt gott ut! Känna som att det skulle passa perfekt som julgodis, eller vad tror du? 🙂

Lisa
8 years ago

Om man inte har en micro då….? 😉

Elise
8 years ago

Mums, detta måste jag garanterat testa! 🙂

Citroncest - matblogg från Italien
8 years ago

Älskar saker som går snabbt att göra! Bra tips! 🙂

Anonymous
8 years ago

Vilket bra tips, tack! 🙂

Mirre
8 years ago

Men ohh så gott, =D

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?