Vit chokladmousse på 3 ingredienser

Vit chokladmousse på 3 ingredienser utan gelatin.

Den här efterrätten är ljuvligt fräsch och god och dessutom superenkel att göra. Till själva moussen behöver du bara 3 ingredienser: vit choklad, kvarg och vispgrädde. Sen är det bara att toppa med det som du tycker är gott. Själv tycker jag att passionsfrukt och hallon passar väldigt bra till.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
vit chokladmousse på 3 ingredienser

Vit chokladmousse på 3 ingredienser

Portioner: 6 portioner

Ingredienser

200 g vit choklad
2 dl kvarg (gärna med vaniljsmak)
2 dl vispgrädde
passionsfrukt, färska hallon och mynta att servera till

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 6 portionerst

Ingredienser

200 g vit choklad
2 dl kvarg (gärna med vaniljsmak)
2 dl vispgrädde
passionsfrukt, färska hallon och mynta att servera till

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  2. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten på medelvärme. Rör om tills chokladen smält.
  3. Ta bort bunken från värmen. Rör ner kvargen till en jämn smet. Låt svalna.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Ta några skedar av vispgrädden och rör ner i chokladkvargen innan du tar chokladkvargen och vänder ihop det med grädden.
  5. Fördela smeten i glas och låt stå i kylskåpet i minst 1h för att stelna innan du serverar med passionsfrukt, färska hallon och mynta.

 

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  2. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten på medelvärme. Rör om tills chokladen smält.
  3. Ta bort bunken från värmen. Rör ner kvargen till en jämn smet. Låt svalna.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Ta några skedar av vispgrädden och rör ner i chokladkvargen innan du tar chokladkvargen och vänder ihop det med grädden.
  5. Fördela smeten i glas och låt stå i kylskåpet i minst 1h för att stelna innan du serverar med passionsfrukt, färska hallon och mynta.

 

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?