Nutellasnurror

Det finns inget godare än ritkigt saftiga sötebröd. Är fyllningen himmelsk är det svårt att bara ta en. I helgen bakade jag dessa läckra och super enkla nutellasnurror.
Allt du behöver är 1 sats vetedeg och en burk nutella (eller iallafall delar av den, resten kan du njuta av som den är ;)). Räkna med att det kommer bli svårt att bara ta en. Riktigt försvinnande goda!
 
Receptet ger ca 26 stycken.
 
Ingredienser:
1 sats vetedeg enligt det här receptet.
1/4 burk nutella à 350 g
Pensling: 1 ägg, en skvätt vatten och en nypa salt
Sockerlag: 1 dl vatten och 0,5 dl strösocker
 
Gör såhär:
1. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en rektangel med måtten 60×40 cm
2. Bre ut ett tunt lager nutella på hela rektangeln. Vik degen på långsidan så att du får en rektangel med måtten 60×20 cm. Rätta till kanterna så att allt ligger kant mot kant.
3. Dela rektangeln i 0,5 cm breda remsor. Lättast är att använda en pizza-slicer för detta.
4. Ta två remsor i taget och tvinna så att de blir ihopsnurrade. Gör detsamma för resten av remsorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Täck nutellasnurrorna med en bakduk eller plasta in plåten med plastfolie och låt dem jäsa i minst 1 timme.
6. Låt under tiden ugnen värmas upp till 190 grader.
7. Pensla bullarna med en blandning på 1 ägg, 1 nypa salt och 1 skvätt vatten.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter och pensla med sockerlag precis när de kommit ut från ugnen.
 
Sen vill jag också passa på att tipsa om den senaste artikeln på blogg.se som tipsar om en massa mumsiga recept som du kan göra med alla dem goda äpplen vi har nu under hösten! Du hittar artikeln här. Klings Kitchens smarriga äppelbullar med smörstekta äpplen och mandelmassa kommer att bakas i mitt kök inom kort.
Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
JUNITJEJ
4 år sedan

Så goda de ser ut!

Anonym
4 år sedan

Mums 😀

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x