Äppelkaka med karamell

Hörrni, jag får inte nog av att baka med äpple! Det är en underbar råvara som går att kombinera i oändlighet med annat och dessutom är den riktigt billig nu när det är säsong.
Igår kom jag hem från jobbet ganska sent men jag kunde inte hålla mig från att baka den här underbara äppelkakan med karamell som jag varit sugen på så himla länge! Jag använda min favoritäppelsort Granny Smith för att balansera upp sötman med lite syra.
Dessutom blir den här äppelkakan ännu godare med en klick gräddig vaniljglass till (vilken kaka blir inte det liksom?).
Är ni sugna på fler äppel-recept kan jag varmt rekommendera den här artikeln som har samlat en massa smarriga äppel-recept i en mumsig lista. Jag blev lite extra sugen på Alicias Äppelcheesecake fyllda cookies med vit choklad!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Äppelkaka med karamell

Portioner: 8-10

Ingredienser

3 granny smith äpplen
3,5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
2 ägg
0,75 dl solrosolja
0,75 dl mjölk
25 g smör
2,5 dl dulche de leche

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8-10st

Ingredienser

3 granny smith äpplen
3,5 dl vetemjöl
0,75 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
2 ägg
0,75 dl solrosolja
0,75 dl mjölk
25 g smör
2,5 dl dulche de leche

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär i jämntjocka klyftskivor.
  3. Smörj en form med diameter 23 cm.
  4. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljpulver i en bunke.
  5. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Till sist har ud i solrosoljan och mjölken. Blanda till en jämn smet. Ställ åt sidan.
  6. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ha i dulche de leche och rör om hela tiden tills den kokar upp. Häll direkt över karamellen i botten på formen och bre ut den så den täcker hela formen om det behövs.
  7. Fördela äppelskivorna över karamellen så att de överlappar varandra. Häll till sist över smeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  8. Låt kakan nästan svalna helt innan du vänder på formen. Den ska bara kännas lite varm i botten på formen.
  9. Pudra med florsocker och servera med en kula vaniljglass.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär i jämntjocka klyftskivor.
  3. Smörj en form med diameter 23 cm.
  4. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljpulver i en bunke.
  5. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Till sist har ud i solrosoljan och mjölken. Blanda till en jämn smet. Ställ åt sidan.
  6. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ha i dulche de leche och rör om hela tiden tills den kokar upp. Häll direkt över karamellen i botten på formen och bre ut den så den täcker hela formen om det behövs.
  7. Fördela äppelskivorna över karamellen så att de överlappar varandra. Häll till sist över smeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  8. Låt kakan nästan svalna helt innan du vänder på formen. Den ska bara kännas lite varm i botten på formen.
  9. Pudra med florsocker och servera med en kula vaniljglass.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

GUD vad gott det ser ut, den skulle jag gärna vilja testa!

Svea
8 years ago

Men gud så gott, den måste jag pröva att göra fast vegansk då! Mums!

Anonymous
8 years ago

Älskar varma äpplen, så att ha dem i bakverk är ju underbart 😀 ;D

Carolin
8 years ago

men fy tusan så gott det där såg ut att vara :O

Natalie
8 years ago

Åh, så gott det ser ut!

Amanda Jona [SPONTAN]
8 years ago

Men alltså åh så gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?