Hälsosamma chokladcupcakes

Vad sägs om att alla vi chokladälskare kickstartar denna måndag och vecka med en riktig saftig och god chokladcupcake som är helt fri från vitt socker, gluten, mejeriprodukter och är helt vegansk? Det var iallafall så jag invigde veckans första fikastund, mums! Dessutom är de super enkla och snabba att göra. Prova själv vettja!
How about all of us chocolate lovers kick start this Monday and the week with a really juicy and delicious chocolate cupcake that is completely free from white sugar, gluten, dairy products and is completely vegan? This how I spent this week’s first coffee break, yummy! Moreover, they are super easy and quick to make. Try it yourself! This recipe gives three pieces.

Ingredients (healthy chocolate muffins):
2 bananas
1.5 dl peanut butter
3 tablespoons cocoa

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Distribute muffin cases in a muffin pan.
3. Mix together all ingredients and divide into muffin molds. They don’t rise much in the oven, just fill with batter all the way up of the case or a little more.
4. Bake your cupcakes in the middle of oven for 13 minutes.
5. Let cool completely before you have the frosting on.

Ingredients (chocolate frosting):
50 g dark chocolate (80% cocoa content)
1,25 dl soya- or coconut cream (whippable)

Do this:
1. Melt chocolate in a microwave or over water bath. Let cool completely.
2. Whip the cream to soft peaks.
3. Add little chocolate at the time, while continuing beating until you get a fluffy frosting. Pipe your cupcakes and store in the refrigerator. Can be eaten directly!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Hälsosamma chokladcupcakes

Portioner: 3

Ingredienser

Ingredienser (hälsosamma chokladmuffins):
2 bananer
1,5 dl jordnötssmör
3 msk kakao

Ingredienser (chokladfrosting):
50 g mörk choklad (80% kakaohalt)
1,25 dl soya- eller kokosgrädde (vispbar)

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 3st

Ingredienser

Ingredienser (hälsosamma chokladmuffins):
2 bananer
1,5 dl jordnötssmör
3 msk kakao

Ingredienser (chokladfrosting):
50 g mörk choklad (80% kakaohalt)
1,25 dl soya- eller kokosgrädde (vispbar)

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Mixa ihop alla ingredienser och fördela i muffinsformarna. De jäser inte särskilt mycket så det är bara att fylla med smet ända upp till kanten av formen eller lite mer.
  4. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 13 minuter.
  5. Låt svalna helt innan du har på frosting.
  6. Frosting: Smält chokladen i micro eller vattenbad. Låt svalna helt.
  7. Vispa grädden till mjuka toppar.
  8. Tillsätt lite choklad i taget under fortsatt vispning tills du får en fluffig frosting. Spritsa dina cupcakes och förvara i kylskåpet. Kan ätas direkt!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
  3. Mixa ihop alla ingredienser och fördela i muffinsformarna. De jäser inte särskilt mycket så det är bara att fylla med smet ända upp till kanten av formen eller lite mer.
  4. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 13 minuter.
  5. Låt svalna helt innan du har på frosting.
  6. Frosting: Smält chokladen i micro eller vattenbad. Låt svalna helt.
  7. Vispa grädden till mjuka toppar.
  8. Tillsätt lite choklad i taget under fortsatt vispning tills du får en fluffig frosting. Spritsa dina cupcakes och förvara i kylskåpet. Kan ätas direkt!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
7 years ago

Men mums, och tummen upp för veganskt!:)

Anonymous
7 years ago

Såg verkligen farligt goda ut 🙂

Anonymous
7 years ago

Ser jättegoda ut!

Natalie
7 years ago

Oj oj, vad gott det ser ut! Tusen tack för ett bra tips – dessa måste jag verkligen testa! 😀

Proteino
7 years ago

Håller med Veronica, ser farligt goda ut! Kommer provas 🙂

Linnéa - The Hungry Gosling
7 years ago

Åh vad gott det ser ut! 🙂

Julia
7 years ago

Låter fantastiskt gott! Men stämmer det att det bara blir 3 st av receptet?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?