Hälsosamma chokladcupcakes

Vad sägs om att alla vi chokladälskare kickstartar denna måndag och vecka med en riktig saftig och god chokladcupcake som är helt fri från vitt socker, gluten, mejeriprodukter och är helt vegansk? Det var iallafall så jag invigde veckans första fikastund, mums! Dessutom är de super enkla och snabba att göra. Prova själv vettja! Det här receptet ger 3 stycken.
 
Ingredienser (hälsosamma chokladmuffins):
2 bananer
1,5 dl jordnötssmör
3 msk kakao
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
3. Mixa ihop alla ingredienser och fördela i muffinsformarna. De jäser inte särskilt mycket så det är bara att fylla med smet ända upp till kanten av formen eller lite mer.
4. Grädda dina muffins i mitten av ugnen i 13 minuter.
5. Låt svalna helt innan du har på frosting.
 
Ingredienser (chokladfrosting):
50 g mörk choklad (80% kakaohalt)
1,25 dl soya- eller kokosgrädde (vispbar)
 
Gör såhär:
1. Smält chokladen i micro eller vattenbad. Låt svalna helt.
2. Vispa grädden till mjuka toppar.
3. Tillsätt lite choklad i taget under fortsatt vispning tills du får en fluffig frosting. Spritsa dina cupcakes och förvara i kylskåpet. Kan ätas direkt!
 
 
How about all of us chocolate lovers kick start this Monday and the week with a really juicy and delicious chocolate cupcake that is completely free from white sugar, gluten, dairy products and is completely vegan? This how I spent this week’s first coffee break, yummy! Moreover, they are super easy and quick to make. Try it yourself! This recipe gives three pieces.

Ingredients (healthy chocolate muffins):
2 bananas
1.5 dl peanut butter
3 tablespoons cocoa

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Distribute muffin cases in a muffin pan.
3. Mix together all ingredients and divide into muffin molds. They don’t rise much in the oven, just fill with batter all the way up of the case or a little more.
4. Bake your cupcakes in the middle of oven for 13 minutes.
5. Let cool completely before you have the frosting on.

Ingredients (chocolate frosting):
50 g dark chocolate (80% cocoa content)
1,25 dl soya- or coconut cream (whippable)

Do this:
1. Melt chocolate in a microwave or over water bath. Let cool completely.
2. Whip the cream to soft peaks.
3. Add little chocolate at the time, while continuing beating until you get a fluffy frosting. Pipe your cupcakes and store in the refrigerator. Can be eaten directly!

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
6 år sedan

Men mums, och tummen upp för veganskt!:)

Anonym
6 år sedan

Såg verkligen farligt goda ut 🙂

Anonym
6 år sedan

Ser jättegoda ut!

Natalie
6 år sedan

Oj oj, vad gott det ser ut! Tusen tack för ett bra tips – dessa måste jag verkligen testa! 😀

Proteino
6 år sedan

Håller med Veronica, ser farligt goda ut! Kommer provas 🙂

Linnéa - The Hungry Gosling
6 år sedan

Åh vad gott det ser ut! 🙂

Julia
6 år sedan

Låter fantastiskt gott! Men stämmer det att det bara blir 3 st av receptet?

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x