Browniebakelser

Idag vart jag sugen på något riktigt chokladigt och då fick de bli dessa browniebakelser med chokladmousse, hasselnötter, mer choklad och jordgubbar! En riktig chokladdröm som med fördel avnjutes med en kula vaniljglass.
I was craving something really chocolaty today which resulted in these delicious brownie bites with chocolate mousse, hazelnut, more chocolate and strawberries! A real chocolate dream which is best served with some vanilla ice cream. The recipe can be found as usual below and serves 12 pieces. The baking pan that I used is 20 × 30 cm.

Ingredients (brownie):
150 g unsalted butter
2.75 dl granulated sugar
1.5 dl cocoa
0.5 tsp salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
50 g dark chocolate
1.75 dl flour

Do this:
1. Preheat the oven to 160 degrees.
2. Melt the dark chocolate in the microwave or over a water bath.
3. Melt the butter over low heat. Pour into a bowl.
3. Add the powdered sugar, cocoa, melted dark chocolate, salt, vanilla sugar and mix together.
4. Whisk in one egg at a time.
5. Finally add flour and mix to a smooth batter.
6. Coat a baking pan with parchment paper and pour in the batter.
7. Bake in middle of oven for about 25-30 minutes. Let cool completely before applying the mousse.

Ingredients (chocolate mousse):
300 g dark chocolate
5 yolks
5 dl whipping cream

crushed hazelnuts, chocolate and strawberries for garnish

Do this:
1. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath.
2. Mix quickly down one egg at a time into the melted chocolate.
3. Whip the cream to soft peaks and add the chocolate mixture and continue whisking until you get a fluffy chocolate mousse.
4. Pour the mousse over the cooled brownie and let stand in refrigerator for at least 4 hours before serving. Garnish with crushed hazelnuts, more chocolate and strawberries.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Browniebakelser

Portioner: 12

Ingredienser

Ingredienser (brownie):
150 g osaltat smör
2.75 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
50 g mörk choklad
1.75 dl Vetemjöl
 
Ingredienser (chokladmousse):
300 g mörk choklad
5 äggulor
5 dl vispgrädde
krossade hasselnötter, choklad och jordgubbar till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 12st

Ingredienser

Ingredienser (brownie):
150 g osaltat smör
2.75 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
50 g mörk choklad
1.75 dl Vetemjöl
 
Ingredienser (chokladmousse):
300 g mörk choklad
5 äggulor
5 dl vispgrädde
krossade hasselnötter, choklad och jordgubbar till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Formen jag använde är 20×30 cm.

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  4. Tillsätt strösocker, kakao, smält mörk choklad, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  5. Vispa ner ett ägg i taget.
  6. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  7. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du lägger på moussen.
  9. Chokladmousse: Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
  10. Blanda snabbt ner ett ägg i taget i den smälta chokladen.
  11. Vispa upp grädden till mjuka toppar och tillsätt chokladsmeten och fortsätt vispa tills du får en fluffig chokladmousse.
  12. Häll moussen över den avsvalnade brownien och låt stå i kyl i minst 4 timmar innan servering. Garnera sedan med krossade hasselnötter, mer choklad och jordgubbar.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Formen jag använde är 20×30 cm.

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
  3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
  4. Tillsätt strösocker, kakao, smält mörk choklad, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
  5. Vispa ner ett ägg i taget.
  6. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
  7. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du lägger på moussen.
  9. Chokladmousse: Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
  10. Blanda snabbt ner ett ägg i taget i den smälta chokladen.
  11. Vispa upp grädden till mjuka toppar och tillsätt chokladsmeten och fortsätt vispa tills du får en fluffig chokladmousse.
  12. Häll moussen över den avsvalnade brownien och låt stå i kyl i minst 4 timmar innan servering. Garnera sedan med krossade hasselnötter, mer choklad och jordgubbar.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ISA
ISA
7 years ago

men hjälp vilken ljuvlig lite kreation du! 🙂

Anonymous
7 years ago

Hej igen! På det här receptet står det att man ska smälta after eight men after eight finns inte med bland ingredienserna. Så är det 50 g mörk choklad du syftar på då så man kan använda vanlig choklad också? :p

Anonymous
7 years ago

Åh gud vad gott!

Anonymous
7 years ago

Alltså under ingredienser står det mörk choklad.
På Gör så här: står det after eight på punkt två? 🙂

Erika
7 years ago

Så gott o fint det ser ut! 50 gr choklad är det 50 gr after eight du använt eller vanlig mörk choklad? /Erika

umm Asiyah
7 years ago

Kan man ha mjölkchoklad i moussen istället?

a n n i k a
7 years ago

Gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?