



Idag vart jag sugen på något riktigt chokladigt och då fick de bli dessa browniebakelser med chokladmousse, hasselnötter, mer choklad och jordgubbar! En riktig chokladdröm som med fördel avnjutes med en kula vaniljglass. Receptet hittar ni som vanligt nedan och räcker till 12 generösa bitar. Formen jag använde är 20×30 cm.
Ingredienser (brownie):
150 g osaltat smör
150 g osaltat smör
2.75 dl strösocker
1.5 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
50 g mörk choklad
1.75 dl Vetemjöl
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, smält mörk choklad, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du lägger på moussen.
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Smält After Eight chokladen i micro eller över vattenbad.
3. Smält smöret på svag värme. Häll över i en bunke.
3. Tillsätt strösocker, kakao, smält mörk choklad, salt, vaniljsocker och blanda ihop.
4. Vispa ner ett ägg i taget.
5. Tillsätt till sist vetemjöl och blanda till en slät smet.
6. Täck en bakform med bakplåtspapper och häll ner smeten.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna helt innan du lägger på moussen.
Ingredienser (chokladmousse):
300 g mörk choklad
5 äggulor
5 dl vispgrädde
krossade hasselnötter, choklad och jordgubbar till garnering
Gör såhär:
1. Smält chokladen i micro eller över vattenbad.
2. Blanda snabbt ner ett ägg i taget i den smälta chokladen.
3. Vispa upp grädden till mjuka toppar och tillsätt chokladsmeten och fortsätt vispa tills du får en fluffig chokladmousse.
4. Häll moussen över den avsvalnade brownien och låt stå i kyl i minst 4 timmar innan servering. Garnera sedan med krossade hasselnötter, mer choklad och jordgubbar.
—
I was craving something really chocolaty today which resulted in these delicious brownie bites with chocolate mousse, hazelnut, more chocolate and strawberries! A real chocolate dream which is best served with some vanilla ice cream. The recipe can be found as usual below and serves 12 pieces. The baking pan that I used is 20 × 30 cm.
Ingredients (brownie):
150 g unsalted butter
2.75 dl granulated sugar
1.5 dl cocoa
0.5 tsp salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
50 g dark chocolate
1.75 dl flour
Do this:
1. Preheat the oven to 160 degrees.
2. Melt the dark chocolate in the microwave or over a water bath.
3. Melt the butter over low heat. Pour into a bowl.
3. Add the powdered sugar, cocoa, melted dark chocolate, salt, vanilla sugar and mix together.
4. Whisk in one egg at a time.
5. Finally add flour and mix to a smooth batter.
6. Coat a baking pan with parchment paper and pour in the batter.
7. Bake in middle of oven for about 25-30 minutes. Let cool completely before applying the mousse.
Ingredients (chocolate mousse):
300 g dark chocolate
5 yolks
5 dl whipping cream
crushed hazelnuts, chocolate and strawberries for garnish
Do this:
1. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath.
2. Mix quickly down one egg at a time into the melted chocolate.
3. Whip the cream to soft peaks and add the chocolate mixture and continue whisking until you get a fluffy chocolate mousse.
4. Pour the mousse over the cooled brownie and let stand in refrigerator for at least 4 hours before serving. Garnish with crushed hazelnuts, more chocolate and strawberries.
Ingredients (brownie):
150 g unsalted butter
2.75 dl granulated sugar
1.5 dl cocoa
0.5 tsp salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
50 g dark chocolate
1.75 dl flour
Do this:
1. Preheat the oven to 160 degrees.
2. Melt the dark chocolate in the microwave or over a water bath.
3. Melt the butter over low heat. Pour into a bowl.
3. Add the powdered sugar, cocoa, melted dark chocolate, salt, vanilla sugar and mix together.
4. Whisk in one egg at a time.
5. Finally add flour and mix to a smooth batter.
6. Coat a baking pan with parchment paper and pour in the batter.
7. Bake in middle of oven for about 25-30 minutes. Let cool completely before applying the mousse.
Ingredients (chocolate mousse):
300 g dark chocolate
5 yolks
5 dl whipping cream
crushed hazelnuts, chocolate and strawberries for garnish
Do this:
1. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath.
2. Mix quickly down one egg at a time into the melted chocolate.
3. Whip the cream to soft peaks and add the chocolate mixture and continue whisking until you get a fluffy chocolate mousse.
4. Pour the mousse over the cooled brownie and let stand in refrigerator for at least 4 hours before serving. Garnish with crushed hazelnuts, more chocolate and strawberries.
men hjälp vilken ljuvlig lite kreation du! 🙂
Hej igen! På det här receptet står det att man ska smälta after eight men after eight finns inte med bland ingredienserna. Så är det 50 g mörk choklad du syftar på då så man kan använda vanlig choklad också? :p
Hej! Det måste ha blivit något fel. Det ska stå 50 g mörk choklad och på min dator är det det som står. Du kan också använda ljusare choklad, helt upp till dig vad du gillar 🙂
Åh gud vad gott!
Alltså under ingredienser står det mörk choklad.
På Gör så här: står det after eight på punkt två? 🙂
Så gott o fint det ser ut! 50 gr choklad är det 50 gr after eight du använt eller vanlig mörk choklad? /Erika
Vanlig mörk choklad som ej är smaksatt, det hade blivit fel när jag först publicerade receptet men nu står det rätt 😊
Kan man ha mjölkchoklad i moussen istället?
Gott!