Kladdkaka med pecannötstosca

Kollade igenom mitt arkiv och insåg att jag inte alls har många recept på min favoritkaka kladdkakan. Ville bättra mig på den fronten och testade att kombinera kladdkaka med tosca och pecannöt – SÅ GOTT! Detta måste alla ni kladdkakeälskare testa. Räcker till ca 8-10 bitar.
 
Ingredienser (kladdkaka):
125 g smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Jag brukar täcka botten med bakplåtspapper för att lättare kunna flytta över till ett finare fat eller liknande.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa lätt och luftigt ihop socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
5. Blanda ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt även smöret.
6. Häll nersmeten i formen.
7. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.

Ingredienser (pecannötstosca):
50 g smör
0,75 dl strösocker
1-1,5 dl grovhackade pecannötter
1 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk
 
Gör såhär:
1. Smält smör och strösocker i en kastrull tills det blir lite brynt.
2. Blanda ner de grovhackade pecannötterna och vetemjöl under fortsatt uppvärmning.
3. Tillsätt sedan mjölken. Rör om.
4. Häll toscasmeten över kladdkakan. Smakar godast efter att ha fått vila i kylskåp över natten!
 
 
I was looking through my archives and realized that I did not have many recipes for my favorite cake mud cake. So I tried to combine mud cake with pecan caramel and it turned out delicious!
 
This recipe serves 8-10 pieces.

Ingredients (mud cake):
125 g butter
1 cup granulated sugar
1 teaspoon vanilla
2 eggs
0,5 cups flour
0,5 cups cocoa
1 pinch of salt

Do this:
1. Preheat the oven to 200 degrees celsius.
2. Grease a mold with detachable edge, 20 cm in diameter.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Beat until light and fluffy together sugar, vanilla sugar and eggs in a bowl.
5. Mix together the flour, cocoa and salt. Sieve into the egg mixture. Also add the butter.
6. Pour the batter into the mold.
7. Bake in middle of oven for 17-20 minutes until it is loose in the middle, but finished in the edges.

Ingredients (pecan caramel):
50 g butter
0,25 cup granulated sugar
0,5 cups coarsely chopped pecans
1 tablespoon flour
1,5 tablespoon milk

Do this:
1. Melt the butter and granulated sugar in a saucepan until it gets a little golden.
2. Stir in the chopped pecans and flour during continued heating.
3. Then add the milk. Stir.
4. Pour the batter over the mud cake. Tastes the best after resting in the refrigerator overnight!

Prenumerera
Notis om
guest
3 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ISA
ISA
4 år sedan

Hjäääälp vad gott!! choklad plus nötter = oslagbart!

Anonym
4 år sedan

Mums 😀

Anonym
4 år sedan

Åh vad gott det lät 🙂

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x