Kladdkaka med pecannötstosca

Kollade igenom mitt arkiv och insåg att jag inte alls har många recept på min favoritkaka kladdkakan. Ville bättra mig på den fronten och testade att kombinera kladdkaka med tosca och pecannöt – SÅ GOTT! Detta måste alla ni kladdkakeälskare testa. Räcker till ca 8-10 bitar.
I was looking through my archives and realized that I did not have many recipes for my favorite cake mud cake. So I tried to combine mud cake with pecan caramel and it turned out delicious!
This recipe serves 8-10 pieces.Ingredients (mud cake):
125 g butter
1 cup granulated sugar
1 teaspoon vanilla
2 eggs
0,5 cups flour
0,5 cups cocoa
1 pinch of salt

Do this:
1. Preheat the oven to 200 degrees celsius.
2. Grease a mold with detachable edge, 20 cm in diameter.
3. Melt the butter in a saucepan.
4. Beat until light and fluffy together sugar, vanilla sugar and eggs in a bowl.
5. Mix together the flour, cocoa and salt. Sieve into the egg mixture. Also add the butter.
6. Pour the batter into the mold.
7. Bake in middle of oven for 17-20 minutes until it is loose in the middle, but finished in the edges.

Ingredients (pecan caramel):
50 g butter
0,25 cup granulated sugar
0,5 cups coarsely chopped pecans
1 tablespoon flour
1,5 tablespoon milk

Do this:
1. Melt the butter and granulated sugar in a saucepan until it gets a little golden.
2. Stir in the chopped pecans and flour during continued heating.
3. Then add the milk. Stir.
4. Pour the batter over the mud cake. Tastes the best after resting in the refrigerator overnight!

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Kladdkaka med pecannötstosca

Portioner: 8-10

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
125 g smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (pecannötstosca):
50 g smör
0,75 dl strösocker
1-1,5 dl grovhackade pecannötter
1 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8-10st

Ingredienser

Ingredienser (kladdkaka):
125 g smör
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Ingredienser (pecannötstosca):
50 g smör
0,75 dl strösocker
1-1,5 dl grovhackade pecannötter
1 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Jag brukar täcka botten med bakplåtspapper för att lättare kunna flytta över till ett finare fat eller liknande.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa lätt och luftigt ihop socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
  5. Blanda ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt även smöret.
  6. Häll nersmeten i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
  8. Pecannötstosca: Smält smör och strösocker i en kastrull tills det blir lite brynt.
  9. Blanda ner de grovhackade pecannötterna och vetemjöl under fortsatt uppvärmning.
  10. Tillsätt sedan mjölken. Rör om.
  11. Häll toscasmeten över kladdkakan. Smakar godast efter att ha fått vila i kylskåp över natten!
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Jag brukar täcka botten med bakplåtspapper för att lättare kunna flytta över till ett finare fat eller liknande.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Vispa lätt och luftigt ihop socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
  5. Blanda ihop vetemjöl, kakao och salt. Sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt även smöret.
  6. Häll nersmeten i formen.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
  8. Pecannötstosca: Smält smör och strösocker i en kastrull tills det blir lite brynt.
  9. Blanda ner de grovhackade pecannötterna och vetemjöl under fortsatt uppvärmning.
  10. Tillsätt sedan mjölken. Rör om.
  11. Häll toscasmeten över kladdkakan. Smakar godast efter att ha fått vila i kylskåp över natten!
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ISA
ISA
8 years ago

Hjäääälp vad gott!! choklad plus nötter = oslagbart!

Anonymous
8 years ago

Mums 😀

Anonymous
8 years ago

Åh vad gott det lät 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?