Chokladcheesecake

En lång praktikperiod börjar lida mot sitt slut och eftersom fredag är fika dag så passade jag på att baka. Det blev en riktigt god, krämig och len chokladcheesecake med oreobotten. Ett perfekt sätt att avsluta veckan på. Jag bakade detta recept i en form med diameter på 23 cm.
 
Ingredienser (botten):
150 g oreokex
75 g smör
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta en djup ugnsplåt och fyll med vatten till hälften och ställ längst ner i ugnen.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Mixa kexen till fina smulor och blanda dem med det smälta smöret.
4. Täck botten på en springform med bakplåtspapper och tryck ut smeten i botten av formen.
5. Ställ formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
 
Ingredienser (fyllning):
200 g mörk choklad
500 g färskost
1 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
 
2 dl vispgrädde, kakao och färska bär till garnering.
 
Gör såhär:
1. Smält chokladen i micro eller vattenbad. Låt svalna.
2. Vispa färskost, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
3. Vispa ner ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
4. Häll över smeten i formen.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan stelnat.
6. Låt svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
7. Pudra med kakao och dekorera med grädde och färska bär.
 
 
A long training period is coming to an end and since Friday’s snack day, I took the opportunity to bake. It was a really good, creamy and smooth chocolate cheesecake with oreo base. A perfect way to end the week. I baked this recipe in a baking pan with diameter of 23 cm.
 
Ingredients (bottom):
150 g oreo crackers
75 g butter
 
Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius. Take a deep oven tray and fill with water to half and set at the bottom of the furnace.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Mix the biscuits to fine crumbs and mix them with the melted butter.
4. Cover the bottom of a springform tin with baking paper and press the mixture into the bottom of the baking pan.
5. Place the baking pan in the refrigerator while you prepare the filling.
 
Ingredients (filling):
200g dark chocolate
500g cream cheese
1 dl heavy cream
1.5 dl granulated sugar
2 teaspoon vanilla
3 eggs

2 dl whipping cream, cocoa and fresh berries for garnish.

Do this:
1. Melt chocolate in microwave or water bath. Let cool.
2. Beat cream cheese, whipped cream, granulated sugar and vanilla sugar in a bowl.
3. Whisk in one egg at a time, and finally the melted chocolate.
4. Pour the batter into the mold.
5. Bake in middle of oven for about 45 minutes or until cake is set.
6. Allow to cool in the refrigerator for at least 3 hours before serving.
7. Dust with cocoa and decorate with whipped cream and fresh berries.

Författare: Camilla Hamid

Har du frågor om det här receptet? Lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan för snabbast svar.

Prenumerera
Notis om
guest

9 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
7 år sedan

Mumsigt!

ISA
ISA
7 år sedan

Fin var den med! och god såklart, kan jag tro. Choklad liksom <3

Fyndigtnamn
6 år sedan

Provade detta och ÄLSKADE det! Tusen tack för grymt recept som var smidigt att följa 🙂

Caroline
7 år sedan

Ska jag testa någon gång!

Anonym
7 år sedan

Gud vad gott!

Fatima
7 år sedan

Förstod inte steget med vatten i bakplåten. Ska jag fylla plåten och ha den längst ner av ugnen? Varför?

Felicia
7 år sedan

Men så gott!

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x