Chokladcheesecake

En lång praktikperiod börjar lida mot sitt slut och eftersom fredag är fika dag så passade jag på att baka. Det blev en riktigt god, krämig och len chokladcheesecake med oreobotten. Ett perfekt sätt att avsluta veckan på.
A long training period is coming to an end and since Friday’s snack day, I took the opportunity to bake. It was a really good, creamy and smooth chocolate cheesecake with oreo base. A perfect way to end the week. I baked this recipe in a baking pan with diameter of 23 cm.

Ingredients (bottom):
150 g oreo crackers
75 g butter

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius. Take a deep oven tray and fill with water to half and set at the bottom of the furnace.
2. Melt the butter in a saucepan.
3. Mix the biscuits to fine crumbs and mix them with the melted butter.
4. Cover the bottom of a springform tin with baking paper and press the mixture into the bottom of the baking pan.
5. Place the baking pan in the refrigerator while you prepare the filling.

Ingredients (filling):
200g dark chocolate
500g cream cheese
1 dl heavy cream
1.5 dl granulated sugar
2 teaspoon vanilla
3 eggs

2 dl whipping cream, cocoa and fresh berries for garnish.

Do this:
1. Melt chocolate in microwave or water bath. Let cool.
2. Beat cream cheese, whipped cream, granulated sugar and vanilla sugar in a bowl.
3. Whisk in one egg at a time, and finally the melted chocolate.
4. Pour the batter into the mold.
5. Bake in middle of oven for about 45 minutes or until cake is set.
6. Allow to cool in the refrigerator for at least 3 hours before serving.
7. Dust with cocoa and decorate with whipped cream and fresh berries.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Chokladcheesecake

Ingredienser

Ingredienser (botten):
150 g oreokex
75 g smör

Ingredienser (fyllning):
200 g mörk choklad
500 g färskost
1 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vispgrädde, kakao och färska bär till garnering.

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (botten):
150 g oreokex
75 g smör

Ingredienser (fyllning):
200 g mörk choklad
500 g färskost
1 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vispgrädde, kakao och färska bär till garnering.

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Jag bakade detta recept i en form med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta en djup ugnsplåt och fyll med vatten till hälften och ställ längst ner i ugnen.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa kexen till fina smulor och blanda dem med det smälta smöret.
  4. Täck botten på en springform med bakplåtspapper och tryck ut smeten i botten av formen.
  5. Ställ formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  6. Fyllning: Smält chokladen i micro eller vattenbad. Låt svalna.
  7. Vispa färskost, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  8. Vispa ner ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
  9. Häll över smeten i formen.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan stelnat.
  11. Låt svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
  12. Pudra med kakao och dekorera med grädde och färska bär.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Jag bakade detta recept i en form med diameter på 23 cm.

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta en djup ugnsplåt och fyll med vatten till hälften och ställ längst ner i ugnen.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Mixa kexen till fina smulor och blanda dem med det smälta smöret.
  4. Täck botten på en springform med bakplåtspapper och tryck ut smeten i botten av formen.
  5. Ställ formen i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  6. Fyllning: Smält chokladen i micro eller vattenbad. Låt svalna.
  7. Vispa färskost, vispgrädde, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  8. Vispa ner ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
  9. Häll över smeten i formen.
  10. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller tills kakan stelnat.
  11. Låt svalna i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
  12. Pudra med kakao och dekorera med grädde och färska bär.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
a n n i k a
8 years ago

Mumsigt!

ISA
ISA
8 years ago

Fin var den med! och god såklart, kan jag tro. Choklad liksom <3

Fyndigtnamn
7 years ago

Provade detta och ÄLSKADE det! Tusen tack för grymt recept som var smidigt att följa 🙂

Caroline
8 years ago

Ska jag testa någon gång!

Anonymous
8 years ago

Gud vad gott!

Fatima
8 years ago

Förstod inte steget med vatten i bakplåten. Ska jag fylla plåten och ha den längst ner av ugnen? Varför?

Felicia
8 years ago

Men så gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?