Morotskaka är verkligen min favorit när det kommer till mjuka kakor. Jag älskar kryddigheten och cream cheese frostingen. Ni som följt bloggen ett tag vet ju att jag också brukar dra upp växlarna när det kommer till favoritkomponenterna i en kaka. Det är det som är så härligt med att baka själv, man slipper bli frustrerad över att det är så lite frosting på en kaka eftersom att du kan slänga på exakt så mycket som du vill!
Additionally, I chose to flavor the cake with cocoa. So, welcome to the cake heaven for this was so amazingly good! Dulche de leche married really well with the spicy chocolate and carrot cake. And with the cream cheese frosting with white chocolate it became complete. This, I will be bake many more times to come!
This recipe serves about 6-8 pieces.
Ingredients (chocolate carrot cake):
0,75 cups granulated sugar
3 eggs
2-3 large shredded carrots
0,75 cups finely ground walnuts
0,5 cup brown cane sugar
1 cups flour
0,25 cups of cocoa
1.5 tsp baking soda
1 tsp ground cinnamon
1 tsp ground ginger
1 tsp salt
1 cup neutral oil
Do this:
1. Preheat the oven to 347 F.
2. Beat the eggs and sugar for a really long time until it becomes white and fluffy.
3. In a separate bowl: mix carrots, granulated sugar and finely ground walnuts. Add it to the egg and sugar and mix with a spatula.
4. In another bowl, mix the flour, cocoa, baking soda, cinnamon, salt and ginger. Sift them into the with eggs and carrots and mix well.
5. Grease a baking pan of about 20 cm in diameter and cover the edges with baking paper. Pour in batter and bake in middle of oven for about 40 minutes.
6. Remove the cake from the mold and let cool completely before filling and cover with frosting.
Ingredients (filling and frosting):
1/2 tin à 450 g Pampas Deli Dulche de Leche Baking
200 g unsalted butter
250 g cream cheese
300 g white chocolate
grated lime zest and fresh strawberries for garnish
Do this:
1. Measure the height of the carrot cake and mark where the middle is. Cut it so you get two equally thick slices.
2. Spread Dulche de leche on the lower slice and then add the other slice on top of it. Put the cake in the refrigerator while you prepare the frosting.
3. Melt the white chocolate in a water bath or in the microwave oven and let cool completely before proceeding with the other steps.
2. Beat the butter thoroughly until it becomes fluffy.
3. Add the cream cheese and continue whisking until all mixed well.
4. Pour finally in the white chocolate while you continue to whip.
5. Spread the icing over the cake and decorate with grated lime zest and fresh strawberries.
Men alltså wow, vilken kaka!! Ser helt fantastiskt god ut! 😀
Finns deli dulche de leche baking i vanlig mataffär?
Alltså denna lät ju farligt god!! Vattnas i munnen på mig! Måste testa detta recept, morotskaka kan ju vara bland det godare som finns!
Men herregud så gott det där såg ut! :3
Jag har aldrig varit stormförtjust i morotskaka, men detta ser ju så vansinnigt gott ut så det måste man ju nästan prova!
WOW vilken fullträff!
Min man älskar morotskaka, jag älskar choklad och vi båda är galna dulche de leche.
Den måsta jag baka till vår bröllopsdag 🙂
Han är dock allergisk mot nötter, tror du att det går bra att bara skippa dom, eller bör jag fylla ut med något annat?
Vad roligt att höra 😀 Du kan skippa dem och istället ha en extra deciliter vetemjöl eller kakao i smeten 🙂
Ska sååå baka den här i veckan! 🙂
Spännande kaka! Bakar den just nu och undrar bara om oljan ska röras ner i äggsmeten?
Gaaaah vad gott det här lät och såg ut att vara! Jag dreglar typ haha. Kan nästan inte slita mig från din blogg pga allt gott, jag börjar gärna jobba som smaktestare hos dig! 😉
Hahaha det skulle jag inte tacka nej till 🙂
Super mumsigt 😀
Ser mycket god ut.
Hej,går det att utesluta äggen eller behöver jag ersätta med något (helst inte auqa Faba)?
Hejhej, förlåt för sent svar. Jag har tyvärr inte testat detta själv <3