Nutellabiskvier

Biskvier är en riktig höjdare enligt mig och igår kände jag för att testa en ny variant av den klassiska biskvin – nämligen nutellabiskvi! Nutellasmörkrämen är super god och jag upplever den inte alls lika mastig som den klassiska chokladsmörkrämen. Detta måste ni bara testa!
These swedish classic almond cookies filled with buttercream are a real treat according to me and yesterday I felt to test a new version with nutella buttercream. It turned out super delicious, you really need to try this one out!

Serves about 8 large almond cookies.

Ingredients (cookies):
200 g almond paste
1 egg white

Do this:
1. Preheat the oven to 175 degrees celsius.
2. Grate the almond paste and mix together with the egg white until you get a smooth batter.
3. Cover a baking sheet with parchment paper and pipe or click out round cookies on the plate.
4. Bake the biscuits in the middle of the oven for about 10-15 minutes or until they get a nice color.

5. Let cool completely before you fill them.

Ingredients (nutella buttercream):
2 egg whites
1 dl granulated sugar
125g unsalted room tempered butter
0.75 dl nutella
1 tbsp cocoa powder (optional)

150g melted chocolate for garnish

Do this:
1. Beat the egg whites to stiff peaks in a heatproof bowl.
2. Boil water in a pan that fits the bowl to put over.
3. Have the granulated sugar into the egg whites and continue whisking over the pot while the meringue is heated and sugar crystals melt.
4. Remove the bowl from the heat and continue whisking until the bowl has cooled completely.
5. Have a little butter in a time with continuous whisking and whisk until you get a fluffy batter.
6. Have the last in nutella and cocoa. Whisk until everything is well mixed.
7. Distribute the butter cream over the cookies. Let them stand in the refrigerator while you melt the chocolate. If the butter cream isn’t cold, there is a risk that it melts when you cover them with chocolate.
8. Melt the chocolate in the microwave or over a water bath. Let cool a few minutes before covering your biscuits with them. You can either dip them in the chocolate but if you want to have as much filling as I had, the easiest is to put the cake on a fork and pour some chocolate at a time until all are covered.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Nutellabiskvier

Portioner: 8

Ingredienser

Ingredienser (botten):
200 g mandelmassa
1 äggvita

Ingredienser (nutellasmörkräm):
2 äggvitor
1 dl strösocker
125 g rumsvarmt smör
0,75 dl nutella
1 msk kakao (kan uteslutas)
150 g smält choklad till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 8st

Ingredienser

Ingredienser (botten):
200 g mandelmassa
1 äggvita

Ingredienser (nutellasmörkräm):
2 äggvitor
1 dl strösocker
125 g rumsvarmt smör
0,75 dl nutella
1 msk kakao (kan uteslutas)
150 g smält choklad till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda ihop med äggvitan tills du får en slät smet.
  3. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut runda kakor på plåten.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de fått en fin färg.
  5. Låt kakorna svalna helt innan du har på fyllning.
  6. Nutellasmörkräm: Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  7. Koka upp vatten i en kastrull som skålen passar att sätta över.
  8. Ha i strösockret i äggvitan och fortsätt vispa över kastrullen medan marängen värms upp och sockerkristallerna smälter.
  9. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat helt.
  10. Ha lite smör i taget under fortsatt vispning och vispa tills du får en fluffig smet.
  11. Ha till sist i nutellan och eventuellt kakao. Vispa tills allt blandats väl.
  12. Fördela smörkrämen över kakorna. Låt de stå i kylskåpet medan du smälter chokladen. Om smörkrämen inte är kall finns det risk att den smälter när du har på chokladen.
  13. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna en liten stund innan du täcker dina biskvier med dem. Du kan antingen doppa dem i chokladen men om du vill ha så mycket fyllning som jag hade så är det smidigast att sätta kakan på en gaffel och hälla över lite choklad i taget tills hela är täckt.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan och blanda ihop med äggvitan tills du får en slät smet.
  3. Täck en bakplåt med bakplåtspapper och spritsa eller klicka ut runda kakor på plåten.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter eller tills de fått en fin färg.
  5. Låt kakorna svalna helt innan du har på fyllning.
  6. Nutellasmörkräm: Vispa äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  7. Koka upp vatten i en kastrull som skålen passar att sätta över.
  8. Ha i strösockret i äggvitan och fortsätt vispa över kastrullen medan marängen värms upp och sockerkristallerna smälter.
  9. Ta bort skålen från värmen och fortsätt vispa tills skålen svalnat helt.
  10. Ha lite smör i taget under fortsatt vispning och vispa tills du får en fluffig smet.
  11. Ha till sist i nutellan och eventuellt kakao. Vispa tills allt blandats väl.
  12. Fördela smörkrämen över kakorna. Låt de stå i kylskåpet medan du smälter chokladen. Om smörkrämen inte är kall finns det risk att den smälter när du har på chokladen.
  13. Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Låt svalna en liten stund innan du täcker dina biskvier med dem. Du kan antingen doppa dem i chokladen men om du vill ha så mycket fyllning som jag hade så är det smidigast att sätta kakan på en gaffel och hälla över lite choklad i taget tills hela är täckt.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Men jösses vad gott det ser ut!

Fatima
8 years ago

Vilka härliga bilder du tar på sådant du lagar eller bakar!

Anonymous
8 years ago

Såg himla goda ut! De måste man prova

Sarah
8 years ago

Ja älskar nutella 🙂

Anonymous
8 years ago

gud vad goda de ser ut:)

Patricia
8 years ago

Så gott det ser ut! 🙂

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?