Grova fröbaguetter

Jag har blivit lite extra intresserad av att baka bröd den senaste tiden! En av mina senaste brödbak är dessa super goda grova baguetter med linfrön och solrosfrön. Perfekta att starta både dagen och magen med. Mitt recept räcker till 3 stycken stora baguetter men min man han redan ta med sig en till jobbet som han fyllde med min tonfiskröra och en massa fräscha grönsaker innan jag hann fota dem haha!
I have become a little extra interested in baking bread recently! One of my latest bakings are these super good rough baguettes with flax seeds and sunflower seeds. A perfect way to start the day and the stomach with. My recipe is enough for 3 large baguettes but my husband already brought one with him to work which he filled with my tuna filling and a lot of fresh vegetables before I took a picture of them haha!Ingredients (coarse baguette with seeds):
50 g of fresh yeast
5 dl lukewarm water
25 g unsalted room tempered butter
1.5 tsp salt
2 dl kruskakli
0.5 dl flax seeds
about 9 cups spelled wholemeal flour
sunflower seeds and flax seeds for garnish

Do this:
1. Crumble the yeast into a bowl. Add the lukewarm water and stir until the yeast is completely dissolved in the water.
2. Divide the butter in pieces and put them in the water along with the salt.
3. Add kruskakli, flax seeds and half of spelled flour. Stir a little and let rest for a minute until the kruskakli has  begun to dissolve in the water.
4. Have ago in a little spelled flour at a time until you get a dough that is not too dry or too wet. Knead the dough for 10 minutes by hand or 5 minutes by household assistant until you get a smooth dough.
5. Sprinkle a little flour over the dough, cover with a baking towel and let rise until doubled in size for about 30 minutes.
6. Work the dough on a lightly floured surface.
7. Divide the dough into three equal parts and roll them into lengths of about 30 cm long. Place them on a baking sheet with parchment paper, cover with a baking towel and let rise for another 40 minutes.
8. Preheat the oven to 250 degrees celsius.
9. Cut a few incisions in each baguette with a sharp knife.
10. Brush the baguettes with cold water and garnish with flax seeds and sunflower seeds.
11. Reduce the heat to 225 degrees just when you are going to take the loaves in the oven.
12. Bake baguettes in the middle of the oven for about 25 minutes or until they get a nice golden brown color.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Grova fröbaguetter

Ingredienser

50 g färsk jäst
5 dl fingervarmt vatten
25 g rumsvarmt smör
1,5 tsk salt
2 dl kruskakli
0,5 dl linfrön
ca 9 dl dinkel fullkornsmjöl
solrosfrön och linfrön till garnering

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

50 g färsk jäst
5 dl fingervarmt vatten
25 g rumsvarmt smör
1,5 tsk salt
2 dl kruskakli
0,5 dl linfrön
ca 9 dl dinkel fullkornsmjöl
solrosfrön och linfrön till garnering

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om tills jästen löst upp sig helt i vattnet.
  2. Dela smöret i bitar och ha ner i vattnet tillsammans med salt.
  3. Tillsätt kruskakli, linfrön och hälften av dinkelmjölet. Rör om lite och låt vila någon minut till kruskakliet börjat lösa upp sig i vattnet.
  4. Ha sedan i lite dinkelmjöl i taget tills du får en deg som inte är för torr eller för blöt. Knåda degen i 10 minuter för hand eller 5 minuter med hushållsassistent tills du har fått en smidig deg.
  5. Strö över lite mjöl över degen, täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter.
  6. Arbeta ner degen på ett lätt mjölat bakbord.
  7. Dela degen i tre lika stora delar och rulla dem till längder som är ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, täck över med bakduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader (225 grader varmluft).
  9. Skär några snitt i varje baguette med en vass kniv.
  10. Pensla baguetterna med kallt vatten och garnera med linfrön och solrosfrön.
  11. Sänk värmen till 225 grader (220 varmluft) precis när du ska skjutsa in bröden i ugnen.
  12. Grädda baguetterna i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt det fingervarma vattnet och rör om tills jästen löst upp sig helt i vattnet.
  2. Dela smöret i bitar och ha ner i vattnet tillsammans med salt.
  3. Tillsätt kruskakli, linfrön och hälften av dinkelmjölet. Rör om lite och låt vila någon minut till kruskakliet börjat lösa upp sig i vattnet.
  4. Ha sedan i lite dinkelmjöl i taget tills du får en deg som inte är för torr eller för blöt. Knåda degen i 10 minuter för hand eller 5 minuter med hushållsassistent tills du har fått en smidig deg.
  5. Strö över lite mjöl över degen, täck med en bakduk och låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter.
  6. Arbeta ner degen på ett lätt mjölat bakbord.
  7. Dela degen i tre lika stora delar och rulla dem till längder som är ca 30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, täck över med bakduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader (225 grader varmluft).
  9. Skär några snitt i varje baguette med en vass kniv.
  10. Pensla baguetterna med kallt vatten och garnera med linfrön och solrosfrön.
  11. Sänk värmen till 225 grader (220 varmluft) precis när du ska skjutsa in bröden i ugnen.
  12. Grädda baguetterna i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonymous
8 years ago

Det verkar ljuvligt!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?