Tacopaj

Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad! Det här receptet räcker för ca 6 personer.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Tacopaj

Ingredienser

Ingredienser (pajdeg):
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Ingredienser (fylling):
500 g nötfärs
1 msk olivolja
1 påse tacokrydda
körsbärstomater
150 g riven ost
1 stort ägg
2 dl matgrädde
paprikapulver

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (pajdeg):
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Ingredienser (fylling):
500 g nötfärs
1 msk olivolja
1 påse tacokrydda
körsbärstomater
150 g riven ost
1 stort ägg
2 dl matgrädde
paprikapulver

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Knåda smör, vetemjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. För ett frasigt pajskal är det bäst att inte knåda för länge!
  3. Tryck ut degen i en pajform och nagga några hål i botten med en gaffel.
  4. Låt pajskalet stå i kylskåp i ca 30 minuter.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuterna. Täck kanterna med aluminiumfolie för att förhindra att de sjunker ner.
  6. Fyllning: Bryn köttfärsen i olivoljan och tillsätt tacokryddan. Tillsätt eventuellt lite vatten och låt puttra i 5-10 minuter, så mycket vatten som möjligt ska ha kokat bort.
  7. Lägg köttfärsen i pajskalet.
  8. Vispa ägg och matgrädde, häll detta över köttfärsen. Toppa fyllningen med körsbärstomater som du har skivat i två.
  9. Strö över den rivna osten och pudra till sist med paprikapulver.
  10. Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Pajdeg: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Knåda smör, vetemjöl och paprikapulver till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg. För ett frasigt pajskal är det bäst att inte knåda för länge!
  3. Tryck ut degen i en pajform och nagga några hål i botten med en gaffel.
  4. Låt pajskalet stå i kylskåp i ca 30 minuter.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuterna. Täck kanterna med aluminiumfolie för att förhindra att de sjunker ner.
  6. Fyllning: Bryn köttfärsen i olivoljan och tillsätt tacokryddan. Tillsätt eventuellt lite vatten och låt puttra i 5-10 minuter, så mycket vatten som möjligt ska ha kokat bort.
  7. Lägg köttfärsen i pajskalet.
  8. Vispa ägg och matgrädde, häll detta över köttfärsen. Toppa fyllningen med körsbärstomater som du har skivat i två.
  9. Strö över den rivna osten och pudra till sist med paprikapulver.
  10. Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
8 years ago

I punkt 2 i ditt recept bör det stå blanda, inte knåda. Man blandar till en grynig massa. Knådar gör man när det ska bli en sammanhållen deg (glutentrådarna). Och så heter det "fyllning", inte "fylling".

Evy
Evy
8 years ago

Ja måste få fråga en sak gällande denna taco paj.. gällande det där med aluminiumfiliet. Ska man ha ner det i pajformen INNAN man trycker i själva "degen" i formen?? Å om man vill. Kan kan istället använda dinkelmjöl(som ä lite nyttigare än vanligt vetemjöl) å göra taco pajen med?? 🙂 (svara gärna i min blogg) 🙂

Gabi
8 years ago

Kolla in

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?