
Hade en fin vän över på besök häromdagen och bjöd då på denna goda tacopaj. Faktiskt första gången som jag lagar och äter tacopaj och jag blev riktigt imponerad! Det här receptet räcker för ca 6 personer.
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Ingredienser
Ingredienser (pajdeg):
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten
Ingredienser (fylling):
500 g nötfärs
1 msk olivolja
1 påse tacokrydda
körsbärstomater
150 g riven ost
1 stort ägg
2 dl matgrädde
paprikapulver
Tips!
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK
I punkt 2 i ditt recept bör det stå blanda, inte knåda. Man blandar till en grynig massa. Knådar gör man när det ska bli en sammanhållen deg (glutentrådarna). Och så heter det "fyllning", inte "fylling".
Tack för din feedback 😊
Ja måste få fråga en sak gällande denna taco paj.. gällande det där med aluminiumfiliet. Ska man ha ner det i pajformen INNAN man trycker i själva "degen" i formen?? Å om man vill. Kan kan istället använda dinkelmjöl(som ä lite nyttigare än vanligt vetemjöl) å göra taco pajen med?? 🙂 (svara gärna i min blogg) 🙂
Kolla in