Salted caramel pecan cheesecake

I vanliga fall när jag bakar cheesecake så gör jag frozen cheesecake med blev nyfiken på att testa en baked denna gång då de är såå mycket krämigare. Jag älskar karamell och jag älskar pecannötter så det blev det som jag smaksatte min cheesecake med. Till detta recept använde jag en springform med diameter på 23 cm.
Som alltid smakar baked cheesecake godast dagen efter – mums!
Ingredients (bottom):
14 graham crackers
1 dl pecans
0.5 dl granulated sugar
a pinch of salt
100 g butter

Do this:
1. Preheat the oven to 180 degrees celsius.
2. Mix the crackers, nuts, powdered sugar and salt to fine crumbs.
3. Melt the butter and mix with the crumbs into a smooth mass.
4. Spread the mass in the bottom om the springform and slightly up at the edges.
5. Bake in the middle of the oven for about 10 minutes. Then increase the heat to 200 degrees.

Ingredients (filling):
600 g of room temperature cream cheese
1 dl granulated sugar
0.5 tsp vanilla aroma
2 tbsp of caramelized milk
0.25 dl flour
0.75 dl Turkish yoghurt
1 room-temperature eggs
1 room temperature egg yolk

Do this:
1. Pour some water into a deep baking tray and place in the bottom of the oven. This small detail adds an extra fine baking to the cheesecake.
2. Beat together cream cheese and powdered sugar to a fluffy batter.
3. Then add the vanilla, caramelized milk and flour. Whisk for a few minutes and then add the Turkish yoghurt.
4. Finally, whisk the egg yolk and the egg one at a time into the filling.
5. Pour the filling into the tin and bake in middle of the oven for 10 minutes. Then lower the heat to 125 degrees celsius and bake for another 1 hour.
6. Turn off the heat in the oven and let cheesecake remain for an hour on after heat.

Ingredients (caramel sauce):
1 dl brown sugar
1.25 ml whipping cream

pecans and sea salt for decoration

Do this:
1. Mix the brown sugar and whipped cream in a saucepan. Boil while stirring for about 10 minutes, you notice that it becomes thicker.
2. Pour the caramel sauce into a bowl and let cool before pouring it over your cheesecake and spread it out evenly. Decorate with pecan nuts.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Salted caramel pecan cheesecake

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 digestivekex
1 dl naturella pecannötter
0,5 dl strösocker
en nypa salt
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
1 dl strösocker
0,5 tsk vaniljarom
2 msk karamelliserad mjölk
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula

Ingredienser (kolasås):
1 dl farinsocker
1,25 dl vispgrädde
pecannötter och havssalt till dekoration

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

Ingredienser (botten):
14 digestivekex
1 dl naturella pecannötter
0,5 dl strösocker
en nypa salt
100 g smör

Ingredienser (fyllning):
600 g rumstempererad färskost
1 dl strösocker
0,5 tsk vaniljarom
2 msk karamelliserad mjölk
0,25 dl vetemjöl
0,75 dl turkisk yoghurt
1 rumstempererat ägg
1 rumstempererad äggula

Ingredienser (kolasås):
1 dl farinsocker
1,25 dl vispgrädde
pecannötter och havssalt till dekoration

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Botten: Sätt ugnen på 180 grader.

Mixa kexen, nötterna, strösocker och salt till fina smulor.

Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.

Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Höj sedan värmen till 200 grader.

Fyllning: Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.

Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.

Tillsätt sedan vanilj, karamelliserad mjölk och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.

Till sist vispar du ner äggulan och ägget en i taget.

Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.

Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken stå kvar i yttlerligare nån timme på eftervärme.

Kolasås: Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.

Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den över din cheesecake och sprider ut den jämnt. Dekorera med pecannötter.

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Botten: Sätt ugnen på 180 grader.

Mixa kexen, nötterna, strösocker och salt till fina smulor.

Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.

Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Höj sedan värmen till 200 grader.

Fyllning: Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.

Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.

Tillsätt sedan vanilj, karamelliserad mjölk och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.

Till sist vispar du ner äggulan och ägget en i taget.

Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.

Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken stå kvar i yttlerligare nån timme på eftervärme.

Kolasås: Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.

Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den över din cheesecake och sprider ut den jämnt. Dekorera med pecannötter.

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Daniela
8 years ago

Åh, den där såg supergod ut!! 🙂

a n n i k a
8 years ago

Super mumsigt 😀

JUNITJEJ
8 years ago

Så gott det ser ut!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?