Citronmousse

Testade mig fram för att komma fram till det här recepetet på citronmousse och resultatet blev helt underbart! Det är en len, sötsur mousse som samtidigt är stabil för att få en hög tårta. Receptet räcker till 1 lager fyllning för en 24-centimeters bred tårta.
A fresh, creamy and delicious lemon mousse! This recipe is enough to fill one layer of a cake with a diameter of 24 centimeters.
Ingredients:
2 lemons
2 dl jelly sugar
50 g butter
1 egg yolk
1 large egg
2 dl whipping cream
 
Do this:
1. Wash the lemons and grate the lemon rind in a saucepan. Also add the juice from one of the lemons. Boil this together with butter and jelly sugar.
2. Remove the pan from the heat. Add the juice from the other lemon.
3. Beat the eggs and stir them into the liquid. Simmer for about 10 minutes.
4. Pour into a bowl and let stand in the refrigerator until the lemon puree is cooled completely.
5. Beat the cream until almost stiff whipped. Add a little cream at a time to the lemon puree while whisking.
6. Let the mousse stand cold for at least 3 hours before you fill your cake or serving in the glass.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Citronmousse

Ingredienser

2 citroner
2 dl gelesocker
50 g smör
1 äggula
1 stort ägg
2 dl vispgrädde

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Ingredienser

2 citroner
2 dl gelesocker
50 g smör
1 äggula
1 stort ägg
2 dl vispgrädde

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Tvätta citronerna och riv ner citronskalet i en kastrull. Tillsätt även saften från en av citronerna. Koka upp detta tillsammans med smör och gelesocker.
  2. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt saft från den andra citronen.
  3. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Häll över i en skål och låt stå i kylskåp tills citronpurén svalnat helt.
  5. Vispa upp grädden ganska hårt vispad. Tillsätt lite grädde i taget till citronpurén under vispning.
  6. Låt moussen stå kallt i minst 3 timmar innan du fyller din tårta eller serverar i glas.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video
  1. Tvätta citronerna och riv ner citronskalet i en kastrull. Tillsätt även saften från en av citronerna. Koka upp detta tillsammans med smör och gelesocker.
  2. Ta av kastrullen från värmen. Tillsätt saft från den andra citronen.
  3. Vispa ihop äggen och rör ner dem i vätskan. Låt sjuda i ca 10 minuter.
  4. Häll över i en skål och låt stå i kylskåp tills citronpurén svalnat helt.
  5. Vispa upp grädden ganska hårt vispad. Tillsätt lite grädde i taget till citronpurén under vispning.
  6. Låt moussen stå kallt i minst 3 timmar innan du fyller din tårta eller serverar i glas.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
8 years ago

mumms de ser ut

Anonymous
8 years ago

Mums låter gott!

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?