Prenumerera på mitt nyhetsbrev
För exklusiva erbjudanden, baktips och receptinspiration
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Beställ min senaste bok:
Ingredienser
Baba Ganoush, en mellanstor tallrik
4 mellanstora aubergine
1 vitlöksklyfta
4 msk ljus tahina (sesampasta)
En halv eller hel pressad citron (justera syra efter smak)
Salt
Garnering
Olivolja eller granatäppelsirap
Hummus, en skål
500 g kokta kikärtor
4 msk ljus tahina (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
1-2 citron (justera syra efter smak)
1 tsk salt
Ca 0,5-1 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)
Ezme, en stor skål (ca 4 portioner)
6 röda och mogna tomater
5 st sivri (turkisk paprika, kan ersättas med 2 gröna paprikor)
4 vitlöksklyftor
1 rödlök eller 4 st salladslökar
1 knippe persilja
1 liten knippe färsk mynta eller 2 msk torkad mynta
1-3 st färska chili eller ca 1-2 msk pulbiber/chilipulver
2 stora msk tomatpuré
2 stora msk paprikapuré
2 msk granatäppelsirap
Ca 4-5 msk olivolja
Saften från en halv citron
Salt & peppar
TIPS! Du kan variera din sallad efter smak, gillar du inte chili kan du utesluta det. Om du inte har granatäppelsirap så går det bra utan och om du vill ha en mild vitlökssmak så kan du minska mängden. Gillar du sumak (syrlig orientalisk krydda) går det fint att krydda salladen med det.
Kronärtskocka med syrlig chilisås
2 st kronärtskockor
0,5 citron
Salt
Vatten
Dressing
3-4 citroner (justera syra efter smak)
0,5 dl olivolja
Ca 2,5 tsk chiliflakes(justera hetta efter smak)
2 vitlöksklyftor
Salt
Tabbouleh, 6 portioner
1 stor knippe persilja, ca 500 g
3 st tomater
2-3 salladslökar eller en liten rödlök
Ca ½ dl finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
1 dl finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta
2-3 citroner beroende hur sur du vill ha din sallad
0,5 dl olivolja
Salt
TIPS! Du kan tillsätta lite finhackad isbergssallad i tabbouleh.
Ostrullar ca 25 stycken
350 g yufkadeg (se bild för tips) eller 500 filodeg
150 g fetaost
150 g riven cheddar
150 g riven parmesan
1,5 msk torkad mynta
1 dl finhackad persilja
1 tsk paprika- eller chilipulver
Smet för att hålla ihop rullen med (kan ersättas med ägg):
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
Stekning
Rapsolja
TIPS! Yufkadegen hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker i kyldisken.
Falafel, finns att köpa här!
Tips!
Baba ganoush
Hummus
Ezme
Kronärtskocka med syrlig chilisås
Tabbouleh
Ostrullar
Ingredienser
Baba Ganoush, en mellanstor tallrik
4 mellanstora aubergine
1 vitlöksklyfta
4 msk ljus tahina (sesampasta)
En halv eller hel pressad citron (justera syra efter smak)
Salt
Garnering
Olivolja eller granatäppelsirap
Hummus, en skål
500 g kokta kikärtor
4 msk ljus tahina (sesampasta)
1 vitlöksklyfta
1-2 citron (justera syra efter smak)
1 tsk salt
Ca 0,5-1 dl vatten (beroende på hur lös du vill ha din hummus)
Ezme, en stor skål (ca 4 portioner)
6 röda och mogna tomater
5 st sivri (turkisk paprika, kan ersättas med 2 gröna paprikor)
4 vitlöksklyftor
1 rödlök eller 4 st salladslökar
1 knippe persilja
1 liten knippe färsk mynta eller 2 msk torkad mynta
1-3 st färska chili eller ca 1-2 msk pulbiber/chilipulver
2 stora msk tomatpuré
2 stora msk paprikapuré
2 msk granatäppelsirap
Ca 4-5 msk olivolja
Saften från en halv citron
Salt & peppar
TIPS! Du kan variera din sallad efter smak, gillar du inte chili kan du utesluta det. Om du inte har granatäppelsirap så går det bra utan och om du vill ha en mild vitlökssmak så kan du minska mängden. Gillar du sumak (syrlig orientalisk krydda) går det fint att krydda salladen med det.
Kronärtskocka med syrlig chilisås
2 st kronärtskockor
0,5 citron
Salt
Vatten
Dressing
3-4 citroner (justera syra efter smak)
0,5 dl olivolja
Ca 2,5 tsk chiliflakes(justera hetta efter smak)
2 vitlöksklyftor
Salt
Tabbouleh, 6 portioner
1 stor knippe persilja, ca 500 g
3 st tomater
2-3 salladslökar eller en liten rödlök
Ca ½ dl finmalen bulgur (gärna en mörk sort)
1 dl finhackad färsk mynta eller 2 msk torr mynta
2-3 citroner beroende hur sur du vill ha din sallad
0,5 dl olivolja
Salt
TIPS! Du kan tillsätta lite finhackad isbergssallad i tabbouleh.
Ostrullar ca 25 stycken
350 g yufkadeg (se bild för tips) eller 500 filodeg
150 g fetaost
150 g riven cheddar
150 g riven parmesan
1,5 msk torkad mynta
1 dl finhackad persilja
1 tsk paprika- eller chilipulver
Smet för att hålla ihop rullen med (kan ersättas med ägg):
1 msk majsstärkelse
1 msk vatten
Stekning
Rapsolja
TIPS! Yufkadegen hittas främst i orientaliska livsmedelsbutiker i kyldisken.
Falafel, finns att köpa här!
TIPS!
Baba ganoush
Hummus
Ezme
Kronärtskocka med syrlig chilisås
Tabbouleh
Ostrullar
Baba ganoush
Hummus
Ezme
Kronärtskocka med syrlig chilisås
Tabbouleh
Ostrullar
Följ mig på mina kanaler:
Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.
Favoritkategorier:
Mina produkter:
Dispenser för bakning
699 SEK