Så här gör du:
- Vispa ihop smör och strösocker krämigt i en bunke med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
- Tillsätt vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver. Arbeta ihop för hand bara precis tills det går ihop till en deg.
- Plasta in degen eller lägg i en lufttät burk och låt stå i kylskåpet i 30-60 minuter (Degen kan vara lite kladdig och svårhanterlig att jobba med om den inte får vara i kylen först. Kompensera INTE med mer mjöl, utan degen behöver vara lite kladdig för rätt konsistens på kakan).
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
- Dela degen i två delar och rulla ut dem till rullar, ca 3-4 cm breda.
- Gör en fördjupning i mitten av varje längd. Fyll fördjupningen med sylt.
- Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Låt längderna svalna lite, men fortfarande vara lite varma när du har på glasyren.
- Glasyren gör du enkelt genom att bara blanda ihop florsocker och vätska. Ringla ut glasyren på syltfyllningen.
- Låt längderna svalna ytterligare några minuter och glasyren stelna innan du skär längderna i kakor.
- Servera direkt eller förvara mörkt och svalt i lufttät burk. Kakorna går bra att frysa in.
Steg för steg:
Video:
Det finns ingen video för detta inlägg.
Tusen tack för att du lägger till tips på hur man kan göra dem glutenfria/veganska! Det uppskattas verkligen ska du veta😍
Det ser gott ut! Och tack för att du skriver hur man ska göra om man vill ha det veganskt/glutenfritt. Uppskattas!
Min favorit Med vänlig hälsning, Lars Ellerman
🥳🥳
Fina Camilla! 💕 tänkte baka dessa till mitt bröllop. När kan jag baka dom tror du? Hur många dagar innan alltså. Tack för alla recept och för all inspiration!
Hej! Tack för alla recept! Kan man ha degen i kylen längre? Säg över natten?
Hejhej! Det kan man 🙂
Hej Camilla, kan man frysa in dessa delikata kakor?
Bästa Hälsningar
Camilla
Hejhej! Funkar utmärkt 🥰
Vad är det för bakplåt du använder?
En metallplåt men den vanliga till ugnen funkar också 🥰
Vad är längden på plåten som du använder?
mycket bra glutenfri recept, mycket nöjd
Åh, blir så glad att det vart lyckat. Tack! 🥰
Tack för att du lägger till ingredienser för glutenfritt
Tack själv, vad glad jag blir att det är uppskattat! 🥰