
Foto: Ulrika Pousette
Krämigt, nötigt, chokladigt och väldigt, väldigt enkelt att göra. Det är nog så man bäst beskriver det här klassiska godiset som jag ÄLSKAR! Ett perfekt godis att göra i sista minuten eller om man bara är sugen på något riktigt chokladigt och gott.
Receptet ger ca 30 bitar wienernougat.
Ingredienser:
125 g mandelspån
250 g nougat
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
- Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
- Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 15×30 eller fodra en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
- Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
- Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
Wow !! Detta är mannens favorit. Detta ska göras!
Mums! Tänkte på tipset. Är det inte hasselnötter i nougaten? Tänker på att det inte blir nötfritt.
Helt rätt, jag som tänkte fel. Har tagit bort tipset nu, tack <3
Jättegoda
Hej! Undrar om det funkar med marabous dubbel nougat… har inte hittat annan nougat i butiken 😂🤦🏼♀️
Hejhej! Det funkar 🙂