Wienernougat

26 röster
wienernougat
Wienernougat är ett busenkelt chokladgodis med nötig smak och krispiga mandelspån.
Foto: Ulrika Pousette

Krämigt, nötigt, chokladigt och väldigt, väldigt enkelt att göra. Det är nog så man bäst beskriver det här klassiska godiset som jag ÄLSKAR! Ett perfekt godis att göra i sista minuten eller om man bara är sugen på något riktigt chokladigt och gott.

Receptet ger ca 30 bitar wienernougat.

Ingredienser:

125 g mandelspån

250 g nougat

200 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad

wienernougat
Steg för steg – bilder på hur man gör wienernougat.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
  2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
  3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 15×30 eller fodra en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
  5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
  6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Prenumerera
Notis om
guest
6 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn Molle
Linn Molle
7 månader sedan

Wow !! Detta är mannens favorit. Detta ska göras!

Karin
Karin
7 månader sedan

Mums! Tänkte på tipset. Är det inte hasselnötter i nougaten? Tänker på att det inte blir nötfritt.

Julia
Julia
7 månader sedan

Jättegoda

Ellen
Ellen
7 månader sedan

Hej! Undrar om det funkar med marabous dubbel nougat… har inte hittat annan nougat i butiken 😂🤦🏼‍♀️

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x