Wienernougat

26 röster
wienernougat
Wienernougat är ett busenkelt chokladgodis med nötig smak och krispiga mandelspån.
Foto: Ulrika Pousette

Krämigt, nötigt, chokladigt och väldigt, väldigt enkelt att göra. Det är nog så man bäst beskriver det här klassiska godiset som jag ÄLSKAR! Ett perfekt godis att göra i sista minuten eller om man bara är sugen på något riktigt chokladigt och gott.

Receptet ger ca 30 bitar wienernougat.

Ingredienser:

125 g mandelspån

250 g nougat

200 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad

wienernougat
Steg för steg – bilder på hur man gör wienernougat.

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
  2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
  3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 15×30 eller fodra en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
  5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
  6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.

Prenumerera
Notis om
guest
6 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn Molle
Linn Molle
10 månader sedan

Wow !! Detta är mannens favorit. Detta ska göras!

Karin
Karin
10 månader sedan

Mums! Tänkte på tipset. Är det inte hasselnötter i nougaten? Tänker på att det inte blir nötfritt.

Julia
Julia
10 månader sedan

Jättegoda

Ellen
Ellen
9 månader sedan

Hej! Undrar om det funkar med marabous dubbel nougat… har inte hittat annan nougat i butiken 😂🤦🏼‍♀️

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x