Wienernougat

Wienernougat är ett busenkelt chokladgodis med nötig smak och krispiga mandelspån.

Reklam för min webbshop

Krämigt, nötigt, chokladigt och väldigt, väldigt enkelt att göra. Det är nog så man bäst beskriver det här klassiska godiset som jag ÄLSKAR! Ett perfekt godis att göra i sista minuten eller om man bara är sugen på något riktigt chokladigt och gott. Detta recept är perfekt att baka i min lilla plåt som finns att köpa här! ❤️

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

Wienernougat

Portioner: 30

Ingredienser

250 g mandelspån
500 g nougat
400 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 30st

Ingredienser

250 g mandelspån
500 g nougat
400 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
  2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
  3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 20×30 eller fodra en form på 20×30 cm med bakplåtspapper.
  5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
  6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
Steg för steg

wienernougat

Video
  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut mandelspånen på plåten och rosta i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg. Låt svalna.
  2. Ha ner nougat och båda chokladsorterna (grovhackade om du inte använder knappar) i en värmetålig skål. Smält ihop över ett vattenbad.
  3. Ta bort bunken från värmen, häll ner mandelspånen och rör om tills alla mandelspån är täcka i choklad.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt med silikonbalkar formade som en rektangel med måtten 20×30 eller fodra en form på 20×30 cm med bakplåtspapper.
  5. Häll upp och bre ut wienernougatsmeten i formen. Ställ i kylskåpet för att stelna i minst 1 timme.
  6. Skär upp i bitar och servera direkt eller förvara i lufttät burk i kylskåpet.
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

5 1 Rösta
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
23 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linn Molle
Linn Molle
3 years ago

Wow !! Detta är mannens favorit. Detta ska göras!

Karin
Karin
3 years ago

Mums! Tänkte på tipset. Är det inte hasselnötter i nougaten? Tänker på att det inte blir nötfritt.

Julia
Julia
3 years ago

Jättegoda

Zara
Zara
3 years ago

Kan man frysa in dessa?

Ellen
Ellen
3 years ago

Hej! Undrar om det funkar med marabous dubbel nougat… har inte hittat annan nougat i butiken 😂🤦🏼‍♀️

Simona
Simona
3 years ago

Godaste Wienernougat jag gjort, de gick hem hos hela familjen. En fråga bara: vart köpte du silikonbalkarna ifrån? Hittar inte dom i någon butik.

Last edited 3 years ago by Simona
Jenny
Jenny
2 years ago

Vilket märke köper du när det kommer till chokladen? 🙂

Carola
Carola
2 years ago

Vilken mjölkchoklad använder du ? 🙂

Nathalie Rydberg
Nathalie Rydberg
2 years ago

Kan du tipsa om en bra form till detta? 🙂

Saga
Saga
2 years ago

Hej! Hur länge håller dehär? Om det är möjligt för framtida recept, kan du kanske skriva en ungefärlig hållbarhetsnotis?😇
Tack på förhand.🙏
Mvh saga

Urshina
Urshina
2 years ago

Måste man ha silikonbalkar när man gör Wienernougat?

Ulla.S.B.
Ulla.S.B.
2 years ago

Både Wiener nougat och rispuffar gör jag till jul godis men även när jag vill ha nått extra.

Caroline
Caroline
2 years ago

Är detta recept Mjölkfri och glutenfri som asken i affären? Dottern älskar wienernougat och även jag. Hon har mjölkprotein allergi och jag gluten 🙈

Anna
Anna
2 years ago

Så goda:)!!! Skulle ge bort men åt alla själv😆

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?