
I avsnitt 2 av Halv åtta hos en Youtuber bjöd Vivi Wallin på en färgsprakande och rolig meny. Till förrätt bjöd hon på en carpaccio med bresaola, tryffelcreme & hallon. En riktigt fräsch och och god förrätt med mycket smak.


Det här är en fräsch förrätt där man får in alla komponenter som Vivi älskar. Salt, sötsurt, krämigt och krispigt. Hallon kan tyckas konstigt i en förrätt, men de gifter sig fint med det salta köttet och den lena tryffelcremen.
Till varmrätt lagade Vivi en hummerpasta som finns recept på i hennes nya bok. Till efterrätt blev det hennes legendariska snickerskladdkaka och twixkladdkaka.
Receptet ger 4 portioner av Vivi Wallins carpaccio med bresaola, tryffelcreme & hallon.
Ingredienser:
150 g bresaola, tunna skivor
4 msk pinjenötter, rostade
100 g parmesan, grovt riven
100 g färska hallon
75 g ruccola
Färsk basilika
Dressing:
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
1 tsk flingsalt
1 krm peppar
Tryffelcreme:
1 dl färdig aioli
2 msk creme fraiche
1/2 msk tryffelolja
Gör såhär:
- Börja med tryffelkrämen. Blanda aioli, creme fraiche och tryffelolja. Ställ kallt till servering.
- Blanda olivolja, citronsaft, honung, salt och peppar till dressingen.
- Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna och håll koll så de inte bränns.
- Dags att lägga upp. Lägg ut bresaolan på tallrikar. Blanda ruccolan med dressingen och lägg på. Toppa med riven parmesan, de rostade pinjenötterna, hallon och basilika. Klicka på tryffelcremen, servera och njut!