Vivi Wallins carpaccio med bresaola, tryffelcreme & hallon

Carpaccio med bresaola, tryffelcreme & hallon

I avsnitt 2 av Halv åtta hos en Youtuber bjöd Vivi Wallin på en färgsprakande och rolig meny. Till förrätt bjöd hon på en carpaccio med bresaola, tryffelcreme & hallon. En riktigt fräsch och och god förrätt med mycket smak.

Det här är en fräsch förrätt där man får in alla komponenter som Vivi älskar. Salt, sötsurt, krämigt och krispigt. Hallon kan tyckas konstigt i en förrätt, men de gifter sig fint med det salta köttet och den lena tryffelcremen.

Till varmrätt lagade Vivi en hummerpasta som finns recept på i hennes nya bok. Till efterrätt blev det hennes legendariska snickerskladdkaka och twixkladdkaka.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 
carpaccio

Vivi Wallins carpaccio med bresaola, tryffelcreme & hallon

Portioner: 4

Ingredienser

150 g bresaola, tunna skivor
4 msk pinjenötter, rostade
100 g parmesan, grovt riven
100 g färska hallon
75 g ruccola
Färsk basilika

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
1 tsk flingsalt
1 krm peppar

Tryffelcreme:
1 dl färdig aioli
2 msk creme fraiche
1/2 msk tryffelolja

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 4st

Ingredienser

150 g bresaola, tunna skivor
4 msk pinjenötter, rostade
100 g parmesan, grovt riven
100 g färska hallon
75 g ruccola
Färsk basilika

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
1 msk honung
1 tsk flingsalt
1 krm peppar

Tryffelcreme:
1 dl färdig aioli
2 msk creme fraiche
1/2 msk tryffelolja

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

  1. Börja med tryffelkrämen. Blanda aioli, creme fraiche och tryffelolja. Ställ kallt till servering.
  2. Blanda olivolja, citronsaft, honung, salt och peppar till dressingen.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna och håll koll så de inte bränns.
  4. Dags att lägga upp. Lägg ut bresaolan på tallrikar. Blanda ruccolan med dressingen och lägg på. Toppa med riven parmesan, de rostade pinjenötterna, hallon och basilika. Klicka på tryffelcremen, servera och njut!

Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

  1. Börja med tryffelkrämen. Blanda aioli, creme fraiche och tryffelolja. Ställ kallt till servering.
  2. Blanda olivolja, citronsaft, honung, salt och peppar till dressingen.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna och håll koll så de inte bränns.
  4. Dags att lägga upp. Lägg ut bresaolan på tallrikar. Blanda ruccolan med dressingen och lägg på. Toppa med riven parmesan, de rostade pinjenötterna, hallon och basilika. Klicka på tryffelcremen, servera och njut!

Det finns ingen steg för steg bild för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
0 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?