Vit chokladmousse på 3 ingredienser

Fotograf: Ulrika Pousette
Vit chokladmousse på 3 ingredienser utan gelatin.

Den här vita chokladmoussen är en ljuvligt len och fräsch dessert som bara kräver tre enkla ingredienser – vit choklad, kvarg och vispgrädde! Moussen är krämig, lagom söt och får en härligt frisk smak tack vare toppingen av passionsfrukt och hallon. Perfekt för både festliga tillfällen och som en snabb dessert när du vill unna dig något gott.

Det bästa av allt? Den här chokladmoussen är superenkel att göra och behöver bara en timme i kylskåpet för att stelna innan servering. Toppa med färska bär och mynta för en vacker och smakrik efterrätt. Följ receptet och njut av en krämig vit chokladmousse med en frisk touch!

Vit Chokladmousse – Tips för att lyckas:

  1. Smält chokladen försiktigt över vattenbad – Undvik att överhetta den, annars kan den bli grynig.
  2. Låt chokladen svalna något innan du blandar den med kvargen – Så att den inte blir för varm och påverkar konsistensen.
  3. Vispa grädden till mjuka toppar – För hårt vispad grädde kan göra moussen kompakt istället för luftig.
  4. Rör försiktigt ihop ingredienserna – För att bevara så mycket luftighet som möjligt.
  5. Låt stå i kylen i minst 1 timme – Så att moussen hinner sätta sig ordentligt innan servering.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

vit chokladmousse på 3 ingredienser

Vit chokladmousse på 3 ingredienser

Portioner: 6 portioner

Ingredienser

200 g vit choklad
2 dl kvarg (gärna med vaniljsmak)
2 dl vispgrädde
passionsfrukt, färska hallon och mynta att servera till

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Såhär gör du:
  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  2. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten på medelvärme. Rör om tills chokladen smält.
  3. Ta bort bunken från värmen. Rör ner kvargen till en jämn smet. Låt svalna.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Ta några skedar av vispgrädden och rör ner i chokladkvargen innan du tar chokladkvargen och vänder ihop det med grädden.
  5. Fördela smeten i glas och låt stå i kylskåpet i minst 1h för att stelna innan du serverar med passionsfrukt, färska hallon och mynta.

 

  1. Grovhacka den vita chokladen och lägg den i en värmetålig bunke.
  2. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten på medelvärme. Rör om tills chokladen smält.
  3. Ta bort bunken från värmen. Rör ner kvargen till en jämn smet. Låt svalna.
  4. Vispa grädden till mjuka toppar med en elvisp. Ta några skedar av vispgrädden och rör ner i chokladkvargen innan du tar chokladkvargen och vänder ihop det med grädden.
  5. Fördela smeten i glas och låt stå i kylskåpet i minst 1h för att stelna innan du serverar med passionsfrukt, färska hallon och mynta.

 

Dela receptet

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar