Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 24 cm.
- Pajskal: Mixa kakorna till ett fint smul i matberedare.
- Smält smöret och tillsätt det till kaksmulet.
- Blanda till en formbar massa och tryck ut det i pajskalet. Här är det viktigt att packa kaksmulet så tätt som möjligt så att du får ett stabilt pajskal
- Låt pajformen stå i kylskåpet medan du kokar pannacottan.
- Pannacotta: Grovhacka den vita chokladen och värm upp tillsammans med vispgrädden på medelvärme till en jämn smet.
- Ha sedan i strösocker, vanilj och agar agar pulver. Koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Låt svalna en stund innan du häller upp den i pajskalet.
- Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet medan du gör rabarberspegeln.
- Rabarberspegel: Koka upp rabarber, citronsaft, strösocker och vatten till ett mos.
- Sila moset för att få en slät rabarberpuré. Se till att få med allting genom att trycka moset mot silen och skrapa av undersidan.
- Häll upp purén i en kastrull och koka upp i ca 3 minuter tillsammans med agar agar-pulver under konstant vispning.
- Låt rabarberspegeln svalna, men fortfarande ha rinnig konsistens innan du häller den på din pannacottapaj. Låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Det finns ingen video för detta inlägg.
Såååå god omöjligt att misslyckas
Hejhej! Förlåt för sent svar, vad glad jag blir att du gillade den! Tack snälla fina 😍😍
Kan man frysa in pajen ?