Vit choklad pannacottapaj med rabarberspegel

Jag tror att det här är första sommaren som jag bakar ordentligt med rabarber. Vet inte varför jag inte bakar mer med rabarber tidigare, jag älskar den syrliga smaken och det passar perfekt i söta bakverk! Min senaste bakning med rabarber är den här no bake vit choklad pannacottapajen med rabarberspegel.

Sprött pajskal gjort på drömmar, krämig pannacotta med vit choklad och en tunn och syrlig rabarberspegel. Den här sommardrömmen har jag såklart toppat med massor av färska jordgubbar. Ni hör ju själva hur gott det låter.

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Beställ min senaste bok:

 

Vit choklad pannacottapaj med rabarberspegel

Portioner: 10-12

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
300 g drömmar
50 g smör

Ingredienser (vit choklad pannacotta):
6 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1,5 dl strösocker
1 nypa äkta vaniljpulver
1,5 tsk agar agar pulver

Ingredienser (rabarberspegel):
450 g frysta rabarber
saft från 1 citron
1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
1,5 tsk agar agar-pulver

Tips!

Just nu finns det inga tips för detta inlägg

Dela receptet

Portioner: 10-12st

Ingredienser

Ingredienser (pajskal):
300 g drömmar
50 g smör

Ingredienser (vit choklad pannacotta):
6 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1,5 dl strösocker
1 nypa äkta vaniljpulver
1,5 tsk agar agar pulver

Ingredienser (rabarberspegel):
450 g frysta rabarber
saft från 1 citron
1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
1,5 tsk agar agar-pulver

TIPS!

Det finns inget tips för detta recept!

Dela receptet

Såhär gör du:

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 24 cm.

  1. Pajskal: Mixa kakorna till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret och tillsätt det till kaksmulet.
  3. Blanda till en formbar massa och tryck ut det i pajskalet. Här är det viktigt att packa kaksmulet så tätt som möjligt så att du får ett stabilt pajskal
  4. Låt pajformen stå i kylskåpet medan du kokar pannacottan.
  5. Pannacotta: Grovhacka den vita chokladen och värm upp tillsammans med vispgrädden på medelvärme till en jämn smet.
  6. Ha sedan i strösocker, vanilj och agar agar pulver. Koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Låt svalna en stund innan du häller upp den i pajskalet.
  7. Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet medan du gör rabarberspegeln.
  8. Rabarberspegel: Koka upp rabarber, citronsaft, strösocker och vatten till ett mos.
  9. Sila moset för att få en slät rabarberpuré. Se till att få med allting genom att trycka moset mot silen och skrapa av undersidan.
  10. Häll upp purén i en kastrull och koka upp i ca 3 minuter tillsammans med agar agar-pulver under konstant vispning.
  11. Låt rabarberspegeln svalna, men fortfarande ha rinnig konsistens innan du häller den på din pannacottapaj. Låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Steg för steg
Det finns inget steg för steg för detta recept
Video

Receptet bakade jag i en rund pajform med avtagbara kanter med diameter på 24 cm.

  1. Pajskal: Mixa kakorna till ett fint smul i matberedare.
  2. Smält smöret och tillsätt det till kaksmulet.
  3. Blanda till en formbar massa och tryck ut det i pajskalet. Här är det viktigt att packa kaksmulet så tätt som möjligt så att du får ett stabilt pajskal
  4. Låt pajformen stå i kylskåpet medan du kokar pannacottan.
  5. Pannacotta: Grovhacka den vita chokladen och värm upp tillsammans med vispgrädden på medelvärme till en jämn smet.
  6. Ha sedan i strösocker, vanilj och agar agar pulver. Koka upp under omrörning i ca 3-4 minuter. Låt svalna en stund innan du häller upp den i pajskalet.
  7. Ställ tillbaka pajformen i kylskåpet medan du gör rabarberspegeln.
  8. Rabarberspegel: Koka upp rabarber, citronsaft, strösocker och vatten till ett mos.
  9. Sila moset för att få en slät rabarberpuré. Se till att få med allting genom att trycka moset mot silen och skrapa av undersidan.
  10. Häll upp purén i en kastrull och koka upp i ca 3 minuter tillsammans med agar agar-pulver under konstant vispning.
  11. Låt rabarberspegeln svalna, men fortfarande ha rinnig konsistens innan du häller den på din pannacottapaj. Låt stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering.
Det finns ingen steg för steg bild för detta recept
Det finns ingen video för detta recept

Dela receptet

0 0 Röster
Betygsätt receptet
Prenumerera
Meddela om
guest
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
Elin
3 years ago

Såååå god omöjligt att misslyckas

Emma
Emma
1 year ago

Kan man frysa in pajen ?

Tips!

Det finns inget tips för detta recept

Camilla Hamid

Följ mig på mina kanaler:

Jag heter Camilla och är en receptkreatör, kokboksförfattare, hemkunskapslärare, TV-kock och tvåbarnsmamma. Kladdiga kladdkakor, krämiga cheesecakes och generöst dekorerade bakverk är det som syns mest här på bloggen men också ett och annat hälsosammare fikalternativ och middagstips.

Favoritkategorier:

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Mina produkter:

Dispenser för bakning
699 SEK

Senaste recepten

Favoritkategorier

Kladdkakor

kolagrottor

Småkakor

citronmarängpaj

Pajer

saffransbullar med mandelmassa

Bullar

Letar du efter något speciellt?